Directorul Marius Craina, replică DURĂ la afirmaţiile șocante făcute de medicul Mihai...

Directorul Marius Craina, replică DURĂ la afirmaţiile șocante făcute de medicul Mihai Ionac la PRESSALERT LIVE. Ce nereguli sunt în spitalul județean VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

marius craina 3

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, și Daniela Radu, directorul medical al spitalului, au negat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, aproape toate declarațiile șocante făcute de medicul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, săptămâna trecută, în cadrul aceleiași emisiuni.
Chirurgul timișorean se plângea de faptul că pacienții sunt puși să cumpere echipamente medicale, precum halate sau mănuși, necesare în timpul unei intervenții chirurgicale pentru că cele pe care Spitalul Județean Timișoara le achiziționează sunt de proastă calitate, iar sănătatea chirurgilor este pusă în pericol. Întrebată de către moderatorul emisiunii dacă cei care se află la conducerea spitalului au primit referate cu privire la faptul că unele materiale folosite în timpul operațiilor sunt neconforme, așa cum spunea Mihai Ionac, Daniela Radu a declarat că „noi primim zilnic referate din toate secțiile. Există materiale care lipsesc din spital foarte puțin, o zi, două, sau medicamente sau materiale sanitare care se folosesc rar și care se achiziționează în mod direct”.

Materiale de proastă calitate?

Medicul Mihai Ionac se plângea de faptul că halatele pe care le primește de la spital sunt de proastă calitate, astfel că, în timpul operațiilor, se întâmplă ca sângele să ajungă până în chiloți. „Nimeni nu-și permite să pună în pericol sănătatea pacienților.


Până în 2010 s-au cumpărat halate de unică folosință, iar acum se achiziționează halate din bumbac care, după operație, se spală și apoi se sterilizează. Nu a inventat Spitalul Județean Timișoara aceste halate. Îmi pare rău că profesorul Ionac nu a recunoscut o discuție avută în urmă cu câteva luni, când am înțeles achiziționarea unor halate de mai bună calitate pentru anumite tipuri de intervenții chirurgicale de mare risc”, a explicat Marius Craina.
Managerul Spitalului Județean Timișoara a dat de înțelesc că nu crede că medicilor de la Clinica de Chirurgie Vasculară le ajunge sângele până în lenjeria intimă în timpul operațiilor, asta pentru că „în timpul operațiilor vasculare nu se pierde o cantitate mare de sânge. Noi, la Maternitatea „Bega” avem sub aceste halate din bumbac un halat de nailon, care ne protejează și care costă cel mult 1 leu. Deci, nu trebuie să-l trimiți pe pacient la farmacie să cumpere”. Totuși, Marius Craina a recunoscut că, până acum un an, unele materiale sanitare nu erau de cea mai bună calitate. Tocmai de aceea, firmele care se înscriu la licitații sunt puse ca, pe lângă preț, să vină și cu o mostră a produsului. În ceea ce privește ața de la fabrica de șireturi din Oradea cu care sunt cusuți pacienții după o intervenție chirurgicală, directorul medical Daniela Radu a declarat că „este ață chirurgicală, nu de șireturi”.
„Faptul că acea fabrică produce și alte produse decât ață chirurgicală este altă problemă. Câți pacienți au avut complicații din cauza materialului de sutură folosit? Nu am auzit pe nimeni, dimpotrivă. Din 2014, există și un Subprogram de Microchirurgie Vasculară finanțat de Ministerul Sănătății, care permite achiziționarea de materiale sanitare pentru intervenții de chirurgie vasculară. Deci, medicii pot opera cu materiale de cea mai bună calitate, plus că domnul profesor Mihai Ionac este coordonatorul subprogramului. Ce a decis dumnealui, asta s-a achiziționat”, a mai declarat Marius Craina.

4 COMENTARII

  1. Imi pare rau domnule doctor ca ati devenit manipulat, in jonctiunea unei stari neprincipiale profesiei de medic..Probabil important in acest moment este sa prezentam lumii intregi referatele dumeavoastra unde va plangeati de lipsa materialelor sanitare, cand erati la usa Managerului Barsasteanu..Vedeti ce usor se uita trecutul..Prezentul conteaza..In aceasta ipoteza va amintesc ca probabil in viitor veti raspunde de PREZENT..

    • Bogdan,
      Las ca mai cinstit este Ionac care circula cu
      http://oradetimis.oradestiri.ro/doctorul-mihai-ionac-conduce-harley-davidson-ul-lui-schwarzenegger-galerie-foto/#.VUD_IiGqqko 🙂
      Din punctul meu de vedere problema este cu acesti profesori care lucreaza si la stat si la clinicile lor sau ale prietenilor, dar si la universitate de unde dirijeaza fonduri din proiecte spre clinici prin sita gaurita spital de stat. Nu poti fi si sef la stat si patron la privat. Si avem din pacate mult prea multe exemple in targ… prof. Munteanu – ginecolog, prof. Grigoras – ginecolog, prof. Goldis – gastroenterolog, alt prof. Munteanu – oftalmolog, prof. Boia, prof. Bratu, prof. Negru, prof. Dragulescu etc. Este vina sistemului ca le permite sa fie cu fundul in doua barci si cu mainile pana la cot in doi saci fara fund plini de bani – la universitate si la spital. Asta este problema! Sa nu ne mai ascundem dupa halat 🙂
      Oricum il felicit pe realizatorul acestor emisiuni, nu este usor sa-ti urci lumea medicala in cap. Ar trebui chemat rectorul de la universitate sa explice de ce se tolereaza acest „triunghi conjugal” spital-universitate-stat… cat poti fi de cinstit cand ai asa multe interese.

  2. Acest om munceste daca ati avea jumate din carecterul lui ati fost oameni,munceste si tu si o sa iti iei si tu. Referitor la dr Ionac sa vada SCHIJELE DIN OCHII LUI. *****FELICITARI DR CRAINA MARIUS-SI CA DIRECTOR -SI CA GINECOLOG-MARE OM! IAR DL .BOTA PUNETI INTREBARI TENDENTIOASE SI AR TREBUI CIND CINEVA FACE O AFIRMATIE SA INTRATI IN DIRECT TELEFONIC SI CU CELALALT-PTR CA NU MI SE PARE CORECT CA DV SA FITI PURTATORUL DE CUVINT AL INVITATILOR-MAI MULT SAU MAI PUTIN LEGAL-FACIND DIFERITE AFIRMATI. DATI DREPTUL-CELUILALT SA INTRE IN DIRECT SA SE APERE SAU SA COMBATA SPUSELE INVITATULUI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.