Dustere roșii ca focul pentru pompierii timișeni. Câte mașini noi achiziționează MAI...

Dustere roșii ca focul pentru pompierii timișeni. Câte mașini noi achiziționează MAI pentru reînnoirea parcului auto

1
DISTRIBUIȚI

duster pompieriInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al Judeţului Timiş a fost dotat cu patru autospeciale Dacia Duster. Sunt mașini 4×4, cu o motorizare 1.5 dci, echipate cu girofar magnetic şi instalaţie de avertizare luminoasă în grila faţă cu becuri stroboscopice.

Autospecialele vor fi distribuite la Staţiil de Pompieri Deta, Sânnicolau Mare și la Sediul A al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş, din Timișoara. „Timpul de raspuns într-o situaţie de urgenţă este foarte important, de aceea pentru ISU Timiş, cele patru autospeciale Dacia Duster au o mare valoare”, au transmis reprezentanții pompierilor.

Cu acest prilej, vicepremierul Gabriel Oprea a menționat că programul de achiziții auto este destinat celor două componente „zona de prevenire și combatere a criminalității și cea de management a situațiilor de urgență.


În cazul inspectoratelor pentru situații de urgență, intervențiile în situații limită fac de multe ori diferența dintre viață și moarte, iar cei care câștigă lupta cu secundele, câștigă vieți. Tocmai de aceea, ne ținem de cuvânt și mergem mai departe cu proiectul nostru de investiții în siguranța și securitatea cetățenilor. În paralel cu eforturile guvernamentale de dotare a inspectoratelor pentru situații de urgență facem demersuri asemănătoare prin programe și finanțări europene în valoare de 250 de milioane de euro” a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.

În cadrul programului de modernizare al parcului auto, Ministerul Afacerilor Interne a contractat aproape 2.900 de autospeciale, reprezentând cea mai mare achiziție de acest fel din ultimii ani, cu efecte directe în creșterea nivelului de siguranță al cetățenilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.