Evenimente de 1 mai la Muzeul Satului. Ce veche tradiție aveau timișorenii...

Evenimente de 1 mai la Muzeul Satului. Ce veche tradiție aveau timișorenii în această zi, cu zeci de ani înainte de „sărbătoarea muncitorească”

0
DISTRIBUIȚI

1 mai la muzeul satului

Ziua de 1 mai va fi sărbătorită la Muzeul Satului Bănăţean, unde, timp de trei zile, de vineri până duminică, vor avea loc mai multe spectacole muzicale, asezonate, după obiceiul tradiţional, cu mici şi bere.

Iubitorii de muzică populară îi vor putea vedea vineri, de la ora 12.00, pe cunoscuţii solişti Carmen Popovici Dumbravă, Georgiana Viţa, Raluca Stanca şi Zorica Savu, sâmbătă, începând cu ora 14.00, pe scena din incinta muzeului vor evolua interpreţii Adrian Stanca, Ciprian Pop, Iasmina Iova, Daniel Scorobete şi Milena Ţăran iar ziua de duminică este rezervată ansamblului „Vatra Banatului” condus de maestrul Florin Pascu, spectacolul fiind programat la ora 16.00.


Prezentările vor fi făcute de Loredana Bindariu, iar intrarea publicului este liberă.

Sărbătorirea zilei de 1 mai e o veche tradiţie a timişorenilor, care nu are legătură cu conotaţiile impuse de regimul comunist. Vechea sărbătoare, numită odinioară „Maial”, care celebra venirea primăverii, este de sorginte germană dar a fost adoptată repede şi de celelalte etnii. Încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, timişorenii aveau obiceiul de a petrece această sărbătoare la Pădurea Verde, cu voie bună, muzică şi dans.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.