Ilie Stepan despre DVD-ul „41 Pro Musica Live in Timişoara“: „Acest proiect...

Ilie Stepan despre DVD-ul „41 Pro Musica Live in Timişoara“: „Acest proiect include tinereţea noastră şi începuturile şi tot ce a fost mai frumos“. Cum puteți urmări lansarea

0
DISTRIBUIȚI

promusica2Lansarea oficială a DVD-ului „41 Pro Musica Live in Timişoara“ va avea loc vineri 8 mai de la ora 19.00, în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, evenimentul care se anunţă a fi unul de seamă pentru melomani urmând să fie transmis live şi prin intermediul Internetului.

Dublul DVD care se va lansa cu această ocazie cuprinde concertul de comeback după 21 de ani de pauză al trupei Pro Musica, desfăşurat în luna octombrie a anului trecut, pe scena Filarmonicii Banatul din Timişoara, unde legendara formaţie timişoreană le-a oferit celor prezenţi un spectacol realmente fascinant. Recitalul desfăşurat sub logo-ul „Pro Musica 41” și cu motto-ul „Vreme trece, vreme vine… Toate-s vechi şi nouă toate”, versurile de început din „Glossa” lui Mihai Eminescu, a avut parte de un public cât se poate de numeros, care a savurat pe îndelete, numeroasele „bunătăţuri“ muzicale pregătite cu migală de creatorii acestui eveniment. În timpul celor două reprize distincte ale acestui spectacol pe scenă au urcat Ilie Stepan, Dixie Krauser, Grigore Bujor Hariga, Lică Dolga, Mario Florescu, Doru Apreotesei, Doru Eugen Iosif, Horea Crişovan şi George Găină, alături de invitaţii Radu Rotaru, Dana Borteanu şi Vera Ciocan.

„E o bucurie mare pentru noi. Acest proiect include tinereţea noastră şi începuturile noastre şi tot ce a fost mai frumos. S-a muncit mult la acest proiect, s-a lucrat în patru studiouri, este o producţie complexă. Sunt foarte mulţumit că am reuşit să conservăm acea empatie care s-a creat între sală şi noi. Evident, mă bucur şi pentru calitatea montajului şi a sunetului. A fost un eveniment unic pentru noi şi e o mare realizare că am reuşit să primim şi să dăm o energie deosebită.


Primul DVD, care este double layer, conţine concertul propriu-zis. Adică două ore şi jumătate, atât cât s-a putut. Al doilea DVD conţine trei bonusuri video, piesele Doors, Rolling Stones şi Pink Floyd ce le-am cântat, un making of, un timelapse şi patru slide-show- uri. În plus, mai conţine un bonus folder cu toate cele 23 de piese sub formă de mp3, care pot fi ascultate oriunde. Cel de-al doilea DVD are 78 de minute“, ne-a declarat Ilie Stepan, liderul trupei Pro Musica.

promusica

„Datorita statutului pe care îl au muzicienii, Pro Musica este un super-grup“

La sfârşitul anului trecut, Pro Musica a susţinut un concert în cadrul evenimentului Rock pentru Revoluţie, desfăşurat în Piaţa Operei, care a mai beneficiat şi de recitalurile trupelor Phoenix, Bajaga I Instruktori şi Riblja Corba. A fost primul concert în care legendara formaţie timişoreană a cântat alături de solistul Bogy Nagy.

„La lansarea DVD-ului vom cânta în formula actuală, cea în care am cântat şi în luna decembrie. Cu Bogy la voce, Doru Apreotesei la clape, cu Dixie la bass, Lică la tobe, cu Bujor Hariga, Horea Crişovan şi cu mine la chitări. Pentru concertul nostru aniversar de 45 de ani de exsitenţă, care va vea loc în 2018, pregătim un concert special, în care vom invita toţi membrii care au trecut prin trupă. Datorita statutului pe care îl au muzicienii, Pro Musica este un super grup. Fiecare dintre membrii lui provin din trupe care mai cântă. De acea, ne facem un calendar de cântări pe an. În rest, fiecare îşi face proiectele lui. Spre deosebire de alţii, noi încă avem plăcerea de a cânta împreună. Ne-am propus să existe o variantă în care piesele noastre de început să fie conservate. Acum ea există. Vrem să venim şi cu un disc nou, cu piese noi. O să îl facem. Un album de studio e mai uşor de realizat decât transpunerea unui concert live. Munca de studio e ca şi munca la realizarea unui film. Nu e ca pentru un spectacol de teatru. Ambele sunt munci plăcute. Dar da, vrem să scoatem şi un album cu piese noi“, a mai adăugat Ilie Stepan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.