INEDIT Studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara termină o facultate...

INEDIT Studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara termină o facultate și primesc două diplome, dintre care una la o universitate europeană. Cum este posibil

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Șansă unică pentru studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara, care sunt înscriși la mai multe facultăți. Tinerii termină o facultate, dar la final primesc două diplome, una de la Universitatea de Vest din Timișoara și una de la o universitate europeană parteneră.


Asta după ce instituția de învățământ superior timișoreană a încheiat mai multe parteneriate cu zeci de universități din Europa și astfel studenții pot studia un an sau doi în străinătate.

Ovidiu Megan, decanul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul UVT, a precizat că în această facultate sunt organizate mai multe programe, la finalul cărora studenții se aleg cu două diplome. De exemplu, studenții pot studia doi ani la Timișoara, un an într-o universitate din Spania, Franța și primesc două diplome.

„Este important ca studenții să meargă în străinătate, să călătorească, să vadă cum merg lucrurile acolo și să vină înapoi, să contribuie la schimbarea societății în care trăim. Este esențial să-i sprijim pe studenți să rămână în țară. Tocmai de aceea, cred că ar trebui să creăm infrastructură la cel mai înalt nivel în licee și în facultăți”, a explicat Ovidiu Megan.

Viorel Negru, prorector al Universității de Vest din Timișoara, a afirmat că, în acest moment, instituția timișoreană are aproape 50 de parteneriate cu universități din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.