INEDIT Un tânăr a plecat într-o călătorie pe două roți până în...

INEDIT Un tânăr a plecat într-o călătorie pe două roți până în Iran pentru a-i întreba pe oameni ce-i face fericiți. Cum poți „cumpăra” o zi din aventură ca să ajuți o fată bolnavă

0
DISTRIBUIȚI

silviu cadia

Silviu Cadia, un tânăr de 30 de ani din Lugoj, a plecat, în această dimineață, într-o aventură inedită pe două roți. Timișeanul, care a pornit la drum în jurul orei 10.00 din Piața 700 din Timișoara, și-a propus să ajungă până în Iran pe bicicletă, iar în drumul său să-i întrebe pe oameni ce-i face fericiți. Mai mult, Silviu Cadia vrea să strângă bani pentru a ajuta o fetiță de trei ani grav bolnavă din Deva, care are nevoie urgent de o intervenție chirurgicală, și tocmai de aceea s-a decis să „scoată la vânzare” fiecare zi de călătorie.

În total, lugojeanul va călători pe două roți preț de 4.000 de kilometri, prin România, Bulgaria Turcia, Georgia, Armenia și Iran, distanță pe care speră să o parcurgă în aproximativ zece săptămâni. „Am mai călătorit de câteva ori, dar nu pe o distanță atât de mare sau pe o perioadă atât de lungă. M-am decis să plec spre est, pentru că Europa Occidentală nu mă atrage atât de mult, plus că mi se pare că oamenii sunt mai primitori, mai deschiși și mai curioși”, ne-a povestit Silviu Cadia înainte de a pleca la drum.

poza 2 (2)

Lugojeanul a ținut să precizeze că s-a decis să-i întrebe pe oamenii pe care-i întâlnește ce-i face fericiți tocmai pentru ca cei care intră pe pagina de Facebook a călătoriei „să vadă cât de ușor este să fi fericit”.


În ceea ce privește fiecare zi de călătorie pe bicicleta care este „scoasă la vânzare”, Silviu Cadia a povestit că „cine cumpără o zi, de fapt, donează direct în contul unei fetițe bolnave 100 de lei. În schimb, cumpărătorii vor primi o scrisoare cu timbru de la mine cu ce s-a întâmplat în una din zile pe drum. Am cinci zile vândute deja și foarte multe promisiuni”.

Silviu Cadia spune că și-a luat în călătorie strictul necesar, printre care un cort și un sac de dormit. „Mă aștept la destul de multă ploaie, sper ca echipamentul să fie OK, sper și la vreme bună. Din păcate, mă întorc cu avionul din Iran pentru că mi se va termina concediul”, a mai povestit tânărul din Lugoj. Costul călătoriei este achitat de către firma la care Silviu lucrează.

Dacă doriţi să cumpăraţi o zi din călătoria lui Silviu Cadia și să ajutați o fetiță bolnavă, puteţi dona banii în conturile CIF 18212553: EURO: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500, RON: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500, BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU, pe numele Karina Ciorogar. Mai multe informații despre călătoria lugojeanului găsiți AICI!

poza 1 (2)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.