Secretele unor evenimente reușite la ceas de seară

Secretele unor evenimente reușite la ceas de seară

0
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Zilele trecute, mi-a fost dat să asist la două întâmplări muzicale cât se poate de mişto petrecute în oraşul nostru. În aceeaşi seară. Şi la câţiva metri distanţă, dar asta e altă poveste. În ordine cronologică, prima întâmplare a avut loc în cochetul spaţiu numit Ambasada, unde Sebastian Spanache şi Teodor Pop au pus de un „duel“ muzical. Evident, publicul a avut numai de câştigat fiindcă cei doi muzicieni au oferit dincolo de toate emoţii pozitive. Iar puţinii oameni aflaţi în public au transmis la rândul lor numai chestii de bine.

La câţiva paşi distanţă, la clubul Daos, în aceeaşi seară, am văzut pentru a doua oară în Timişoara un concert cu japonezii de la Mono.


Sincer, prestaţia formaţiei nipone e greu de descris în cuvinte. Trebuie să fii acolo pentru a simţi emoţia. Gândiţi-vă doar, că pe scenă oamenii au adus un gong uriaş. În care tobarul a bătut numai de vreo două trei ori , întreaga seară. A fost un show de povestit nepoţilor, cum s-ar zice. Dincolo de stiluri şi alte caracterizări mai mult sau mai puţin subiective, evenimentele reuşite sunt acelea în care muzicienii transmit ceva. Nu neapărat ceva ce vrea publicul. Ceva natural.

Evenimentele reuşite sunt acelea în care cei aflaţi pe scenă (sau în faţa publicului) nu dau impresia că urmează un scenariu atent studiat. Cele în care artiştii nu încearcă să epateze cu orice preţ. Întâmplările faine, la ceas de seară (sau zi) sunt cele în care emoţiile pozitive se amestecă într-un mod fericit cu razele de soare care-ţi luminează sufletul şi te fac să te bucuri de fiecare clipită a vieţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.