Laszlo Pacso, fondatorul Business Days, la PRESSALERT LIVE: „La Timișoara, corporațiile se...

Laszlo Pacso, fondatorul Business Days, la PRESSALERT LIVE: „La Timișoara, corporațiile se bat pe forța de muncă”. Ce beneficii i-ar aduce Banatului descentralizarea VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

laszlo pacso1

„La Timișoara, corporațiile se bat pe forța de muncă” – aceasta este concluzia la care a ajuns Laszlo Pacso, fondatorul Business Days, care a vorbit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE despre situația economică a României, și nu numai. Astfel, Laszlo Pacso a declarat că, în acest moment, Timișoara, și nu Cluj-Napoca, reprezintă a doua cea mai mare putere economică din țara noastră, după București. Asta pentru că pe o rază de aproximativ 150 de kilometri sunt peste 70 de companii din domeniul automotive, ceea ce transformă capitala Banatului într-un pol economic foarte puternic. Tocmai de aceea, fondatorul Business Days consideră că descentralizarea ar fi „un puternic instrument de impulsionare a industriei în această zonă, nu ar mai fi probleme că nu sunt autostrăzi, etc.”.

Laszlo Pacso și-a exprimat punctul de vedere și cu privire la scandalul firmelor închise de ANAF în ultima perioadă pentru sume mici găsite în casele de marcat.


„Cred că ar trebui, prima dată, dat un avertisment și apoi vii și vezi dacă este totul în regulă. Dacă nu s-a pus la punct, înseamnă că e rea-voință și poți să închizi firma. În acest moment, tinerii nu privesc antreprenoriatul ca o opțiune în carieră, trebuie să susții tineretul ca să privească optimist antreprenoriatul. Cred într-un spirit cooperatist între mediul de afaceri și stat”, consideră fondatorul proiectului Business Days, cel mai mare eveniment de afaceri din România.

Laszlo Pacso a vorbit în cadrul emisiunii din această seară și despre antreprenorii din mediul rural, care „încet, încet se maturizează. Vin tot mai mulți antreprenori din mediul rural la Business Days. Antreprenoriatul rural este pe un trend bun în anumite zone, printre care și vestul țării. O parte au înțeles că e greu să lupți cu mari corporații de unul singur și atunci s-au decis să se alieze în cooperative, ceea ce e un lucru bun”.

Fondatorul Business Days s-a plâns la PRESSALERT LIVE că deși a organizat în cadrul evenimentului întâlniri între oamenii de afaceri și diferiți politicieni, tot ce s-a discutat a rămas la nivel de idei, nimic nu s-a pus în practică. „Cred că poate ajuta la dezvoltarea mediului antreprenorial din România o asociere a mediului de afaceri, care nu este un lux, ci o necesitate. Oamenii de afaceri nu se plâng că sunt taxe prea mari în România, ci să sunt prea multe, ar prefera să aibă o taxă globală. Ar trebui ca oamenii de afaceri să fie mai puternici, să aibă un for pentru a putea fi mai bine reprezentanți”, a conchis Laszlo Pacso.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.