Medicii, asistentele, brancardierii şi infirmierele riscă să rămână tot cu salariul minim...

Medicii, asistentele, brancardierii şi infirmierele riscă să rămână tot cu salariul minim pe economie. Ce soluţie are deputatul PNL Horia Cristian, după ieşirea de la guvernare

3
DISTRIBUIȚI

horia cristian pnl

Deputatul PNL, Horia Cristian, critică guvenarea Ponta pentru modul în care a stabilit prevederile aferente creşterilor salariale din sectorul de Sănătate. Cristian spune că partidul său cere „eliminarea alin. 2 al art. 1 din OUG 70/2014, act normativ care prevede majorarea cu 100 lei, de la 1 ianuarie 2015, a salariilor personalului din cadrul sistemului public sanitar şi sistemului public de asistenţă socială doar pentru cei care beneficiază de un salariu peste cel minim”.

Mai mult liberalul acuză că acest aliniat introduce o discriminare gravă între salariații din sistemul public sanitar.


”Astfel, s-a ajuns în situația aberantă ca cei cu salarii minime pe economie să primească mai puțin de 100 de lei, în vreme ce personalul cu salarii mai mari să beneficieze de majorarea integrală. Medicii, asistenții medicali, brancardierii, infirmierele etc, pe scurt personalul din cadrul sistemului public sanitar şi a sistemului public de asistenţă socială care câștigă salariul minim pe economie nu beneficiază de această mărire. Explicația este următoarea: salariul minim era, până la 31 decembrie 2014, 900 lei brut. De la 1 ianuarie 2015 a fost majorat la 975 lei brut, urmând ca de la 1 iulie 2015 să fie majorat la 1050 lei brut. Rezultă, așadar, o majorare totală de 150 lei în anul 2015. Alin. 2 al art. 1 din OUG 70/2014 prevede că majorarea cu 100 de lei a salariului nu se aplică și celor care “beneficiază de majorarea salariului de bază cu sume mai mari de 100 de lei, ca urmare a majorării salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată”, consideră Horia Cristian.

Practic deputatul susţine că cei cu salarii mari au beneficiat de o majorare de 100 de lei, iar cei cu salarii minime pe economie au beneficiat de o majorare de doar 75 de lei egală cu creșterea salariului minim brut.

3 COMENTARII

  1. Deputatul PNL de Timisoara, Horia Cristian este cumva unul si acelasi deputat PNL care sustinea ca orasul pe care il reprezinta (Timisoara),”nu este buricul Romaniei”? Nu el este acelasi deputat ales de timisoreni care se opunea construirii unui spital regional pentru alegatorii lui?Nu cumva el care critica crestera salariilor promovata de un anumit guvern face parte din partidul care a taiat cu 25% salariile angajatilor a desfiintat spitale si a alungat forta de munca din sanatate sa mearga sa lucreze in strainatate? Nu uitam dar nici nu iertam!

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/04/medicii-asistentele-brancardierii-si-infirmierele-risca-sa-ramana-tot-cu-salariul-minim-pe-economie-ce-solutie-deputatul-pnl-horia-cristian-dupa-iesirea-de-la-guvernare/

  2. Deputatul PNL de Timisoara, Horia Cristian este cumva unul si acelasi deputat PNL care sustinea ca orasul pe care il reprezinta (Timisoara),”nu este buricul Romaniei”? Nu el este acelasi deputat ales de timisoreni care se opunea construirii unui spital regional pentru alegatorii lui?Nu cumva el care critica crestera salariilor promovata de un anumit guvern face parte din partidul care a taiat cu 25% salariile angajatilor a desfiintat spitale si a alungat forta de munca din sanatate sa mearga sa lucreze in strainatate? Nu uitam dar nici nu iertam!

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/04/medicii-asistentele-brancardierii-si-infirmierele-risca-sa-ramana-tot-cu-salariul-minim-pe-economie-ce-solutie-deputatul-pnl-horia-cristian-dupa-iesirea-de-la-guvernare/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.