Nicolae Robu continuă să pună sub semnul întrebării libertatea de exprimare a...

Nicolae Robu continuă să pună sub semnul întrebării libertatea de exprimare a jurnaliştilor. Vezi care este ultima sa problemă

0
DISTRIBUIȚI

DNA LA PRIMARIE07_robu (4)

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine sondajul pe care l-a pornit pe Facebook pentru a vedea care este percepţia repondenţilor asupra site-urilor şi televiziunilor locale nu are sub nicio formă scopul de a decredibiliza activitatea jurnaliştilor.

„Foarte relaxat am spus de fiecare dată, sigur câteodată şi cu ironie în ton, că la mine la conferinţele de presă accesul e liber chiar şi pentru cei care mă fac în fel şi chip toată ziua. Nu e nicio problemă. Nici măcar noţiunea de acreditare nu o avem. O dată am vrut atât, să ştiu cine sunt cei care îmi stau în faţă, să vă ştiu după nume. Am renunţat şi la asta, cine vrea poate să intre, e liber accesul nu îl întrebă nimeni nici dacă e din Timişoara nici dacă nu”, a detaliat Robu. Întrebat dacă a făcut sondajul pentru Dragoş Boţa, având în vedere că e singurul jurnalist despre care consideră că nu are voie să muncescă în mai multe locuri, Robu a spus „de ce credeţi că dau atâta importanţă? Chiar credeţi că pentru mine este important Dragoş Boţa? Eu sunt important pentru el. Eu nu am vorbit despre lucrători. Aici am pus o întrebare ca să văd şi eu cum gândeşte lumea referitor la un moguluţ.


Înţelegeţi? Nu era vorba despre un jurnalist. Nu ştiu de ce se tot denaturează totul. Nu era vorba despre jurnalişti. Despre jurnalişti care colaborează de ani de zile sunt invitaţi la diverse emisiuni nu le am treaba. Dar am vrut să văd, oamenii nu simt un conflict pe undeva între poziţia asta dublă că tu îţi faci pentru propria afacere o promovare în momentul în care eşti la un post public colaborator permanent. Despre asta este vorba. Credeţi că mă deranjează ce spune el despre mine? Poate să spună ce vrea şi acolo şi în orice loc din ţara asta, oricum lumea nu crede ce spune el la adresa mea. Cei care îmi sunt adversari desigur că se vor bucura să audă ce sune el la adresa mea, dar ceilalţi nu îl iau în seamă, ci îmi apreciază rezultatele. Nu mă preocupă pe mine personajul Dragoş Boţa, vă asigur, de niciun fel nu mă preocupă”.

Primarul a admis că sondajele pe car le face pe Facebook nu sunt un instrument ştiinţific, dar a spus că acestea contează pentru a vedea care este precepţia oamenilor asupra site-urilor locale şi că este de la sine înţeles că percepţia fiecărui om este ceva subiectiv. Cât despre finanţarea site-urilor şi interesele oculte despre care a întrebat, Robu a spus că „am spus eu că un ziar trebuie să fie incorect la comanda celui care îl finanţează? (…) Ziar corect însemă a-ţi face datoria informațională şi a informa corect. O altă abordare este aceea prin care se dă o anumită comandă şi indiferent de ceea ce se întâmplă se merge pe aceeași linie. Asta mi se pare mie că este incorect. Fiecare ziar are finanţator, dumneavoastră personal nu vedeţi nicio diferenţă între fiecare parte şi alții?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.