Primăria Timişoara, BANI SUPLIMENTARI pentru achiziţionarea de vaporetto. Cu cât va fi...

Primăria Timişoara, BANI SUPLIMENTARI pentru achiziţionarea de vaporetto. Cu cât va fi majorat bugetul şi ce nemulţumire are primarul Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

vaporas electric

După eşecul achiziţionării de vaporetto pentru transportul public pe Bega, Primăria Timişoara a decis majorarea sumei alocate pentru achiziționarea ambarcațiunilor. Practic, în urma consultărilor cu ADR Vest şi Ministerul Dezvoltării, s-a decis ca suma pentru achiziţionarea de vaporaşe să fie suplimentată.

Proiectul votat astăzi în CLT prevede că „se aprobă suplimentarea sumei de 12.613.711 lei, reprezetând contribuţia proprie a municipiului Timişoara”. În referat se arată că, în urma discuţiei cu reprezentanţii firmei de ambarcaţiuni Damen şi consultarea ofertelor disponibile pe internet „a rezultat că suma alocată acestei achiziţii, 3.705.065 de lei, nu este suficientă pentru achiziţionarea a şapte vaporetto.


Din punct de vedere tehnic există oferte care să se încadreze în dimesiunile şi specificaţiile caietului de sarcini cu preţuri cuprinse între 220 şi 260 de mii de euro bucata, fără TVA, la producători autohtoni, şi 1.000.000 de euro bucata în oferta Damen. Suma estimată necesară pentru demararea procedurii de achiziţie publică este de 8.500.000 de lei, fără TVA, pentru achiziţia celor şapte vaporetto, din care suma de 3.705.065 este deja prevăzută în proiect. Practic majorarea se face cu suma de 4.794.935 de lei, fără TVA”.

Primarul Nicolae Robu a comentat că „s-a făcut tentativa de achiziţionare de vaporetto prin organizarea licitaţiei. Nu s-a prezentat niciun ofertant şi analizele făcute pentru a se găsi explicaţia neprezentării niciunui ofertant au condus la concluzia că nu se găseşte pe mapamond un vaporetto atât de ieftin cum s-a prevăzut în proiect. Ca să putem să realizăm licitaţia cu şanse de reuşită se propune creşterea bugetului la suma care e prevăzută aici. Şi mie mi s-a părut de la bun început că aceste ambarcaţiuni sunt prea mari, fără să fiu specialist. Specialiştii au stabilit că nu sunt prea mari”. Printr-un amendament preţul a fost stabiilit la cel mult 360.000 de euro pe bucată, urmând ca totul să fie reglementat prin licitaţie.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.