Primăria Timişoara își declară NEPUTINŢA şi cere cetăţenilor să lupte singuri cu...

Primăria Timişoara își declară NEPUTINŢA şi cere cetăţenilor să lupte singuri cu şobolanii

0
DISTRIBUIȚI

DERATIZARE02_resize

Este oficial – şi vara anului 2015 va sta sub semnul şobolanilor şi ţânţarilor la Timişoara. Municipalitatea nu a reuşit încă semnarea unui contract cu o firmă care să se ocupe de deratizare şi dezinsecţie, întrucât licitaţia a fost contestată de una din firmele participante. Pe marginea acestui subiect edilul a comentat că „câtă vreme nu se poate finaliza licitaţia să contractăm o firmă care să facă deratizarea şi dezinsecţia evident că noi suntem legaţi la mâni şi la picioare nu se poate face nimic ilegal. Noi am spus asta referitor la situaţia întreţinerii spaţiilor verzi şi spun asta şi referitor la dezinsecţie. Lansez un apel către cetăţeni către asociaţiile de proprietari să facă deratizarea pentru că altminteri ajungem să fim năpădiţi de şoareci şi şobolani”, a spus Robu.

„Apariţia rozătoarelor se datorează pe de o parte subsolurilor neigienizate unde există numeroase depozitări, dar şi a depozitării necorespunzătoare a deşeurilor menajere în pubele.


Ţinând cont de aceste aspecte, facem apel la toţi cetăţenii, persoane fizice, juridice, instituţii, societăţi comerciale, asociaţii de proprietari/locatari, să ia măsuri urgente de combatere a rozătoarelor. În conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007, cap. VI, Reglementări privind combaterea vectorilor – rozătoare, insecte, dăunători – pe raza Municipiului Timişoara, art. 24, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice; următoarele fapte: neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor; neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc; neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi din jurul caselor şi blocurilor; executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare”, a transmis Primăria Timişoara prin intermediul unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.