Primarul Nicolae Robu, acuzat, la PRESSALERT LIVE, de conflict de interese. De...

Primarul Nicolae Robu, acuzat, la PRESSALERT LIVE, de conflict de interese. De ce spune Simonis că primarul este „lipsit de bun-simţ” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pnl (1)

Atacuri dure lansate de consilierul local PSD Alfred Simonis la adresa primarului Timişoarei, Nicolae Robu, la PRESSALERT LIVE, în această seară. Comentând pe marginea sondajului vizavi de credibilitatea presei iniţiat de Robu, Simonis a spus că „domnul Robu nu înţelege nimic din ceea ce înseamnă democraţie. Mi se pare extrem de grav că domnul primar încearcă să limiteze libertatea de exprimare a ziariştilor. Domnul Robu ne-a jignit pe noi, şi-a jignit colegii, dar nu am crezut că poate să meargă atât de departe încât să încerce să limiteze libertatea presei”.

Legat de costurile exagerate ale facturilor de telefon pe care primarul Nicolae Robu le-a cumulat în concediile sale, Simonis a spus că edilul depăşeşte limita și în alte situații. „Consiliul local este acţionar la Retim. Voi face o interpelare să aflu de ce a fost acceptat ca numărul şi maşina să fie transferate fără să ne întrebe nimeni, ca şi aleşi locali şi acţionari. Mi se pare că domnul primar este în conflict de interese. (…) O societate care are jumătate din procente acţionari privaţi oferă primarului o maşină de serviciu şi un telefon, deşi are contract cu primăria.


Ce s-ar fi întâmplat dacă Rogera ar fi oferit o maşină de serviciu? Mi se pare aberant. Din punctul meu de vedere este ilegal. Cu siguranţă este un conflict de interese şi cred că poate fi chiar mai grav de atât”, a spus Simonis. Întrebat dacă va face şi o sesizare către organele competente, invitatul a menţionat că se va consulta cu persoane specializate, după care va lua o decizie.

Revenind la facturile de roaming ale edilului şef Nicolae Robu Simonis a menţionat că orice companie de telefonie mobilă avertizează abonaţii că au depăşit un anumit prag şi că doar prin dezactivare este posibil ca un astfel de mesaj să nu fie primit. Mai mult, consilierul a comentat că „acest lucru nu poate să arate decât lipsă de bun-simţ. S-a gândit şi nu i-a păsat. Să sfidezi timişorenii şi banul public în asemenea hal, să te plângi de ce salariu mic ai tu şi cât de corect eşti şi să vorbeşti de mii de lei…”.

Pesedistul a făcut şi un inventar al problemelor oraşului, printre care lipsa contractelor pentru spaţii verzi, lipsa unui contract de deratizare şi dezinsecţie şi nefinalizarea lucrărilor de la subpasajul rutier Michelangelo trăgând conclizia că primarul Nicolae Robu e un incompetent. Consilierul PSD a venit şi cu o idee inedită. „Eu chiar cred că la primar, la deputaţi, la parlamentari chiar la consilieri locali, la preşedintele ţării chiar şi la primul ministru ar trebui să existe obligatoriu un control psihologic înainte de a fi învestit în funcţie. Cu mâna pe suflet vă spun acest lucru după experienţele pe care le am în fauna timişoreană, ca să-l citez pe primar”, a declarat Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.