Primarul Nicolae Robu, un nou ATAC la adresa unei auditoare a Curţii...

Primarul Nicolae Robu, un nou ATAC la adresa unei auditoare a Curţii de Conturi: „Dacă aş spune că s-a comportat ca un miliţian, aş jigni miliţianul”

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu 206

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a făcut din nou declarații dure la adresa unui auditor al Curţii de Conturi. Întrebat cum i se pare colaborarea cu instituţia menţionată mai sus, edilul a declarat că „în afară de o persoană auditor de la Curtea de Conturi, ceilalţi auditori cu care am fost în contact nu s-au comportat nicidecum ca nişte miliţieni, ci ca nişte specialişti bine pregătiţi care şi-au făcut datoria. Şi spun asta chiar dacă pe anumite teme au existat nişte diferenţe de precepere a lucrurilor între mine şi ei. Doamna Ciulei nu ar avea ce să caute, în mod normal, într-o asemenaa instituţie. Dacă aş spune că s-a comportat ca un miliţian, aş jigni miliţianul. În rest, am toată aprecierea pentru mulţimea de auditori ai Curţii de Conturi”.

Cât despre piedici puse prin controale excesive în implementarea proiectelor, primarul a explicat că „nu sunt investiţii blocate, nu pot să mă plâng de aşa ceva la Timişoara. Controalele au fost normale, fireşti, şi am avut parte şi de controale în plan local şi de controale de la Bucureşti. Nu am ce să reproşez niciuneia dintre misiunile de control de care am avut parte. Le consider normale în ceea ce decurge din sarcinile Curţii de Conturi”.

Acesta nu este primul atac de acest gen făcut de edilul timişorean.


În vara anului 2014, prin intermediul unui comunicat semnat de Primăria Timişoara, dar scris la persoana întâi, privind dezvlăluirile Curţii de Conturi despre banii viraţi ilegal de primărie către societatea Rogera se scria că „o auditoare a Curţii de Conturi – numita Ciulei, dată afară din Curtea de Conturi cu câţiva ani în urmă pt incompetenţă şi conduită abuzivă, «calităţi» dovedite din plin şi în misiunea de la PMT – susţine, însă, că decontarea nu a fost corectă întrucât firmele de întreţinere nu au suficient personal propriu ca să fi putut efectua acele lucrări nici dacă ar fi lucrat în totalitate la ele, 8 ore pe zi în toate zilele legal lucrătoare. Precizez ca Primăria nu plăteste ore/om – ar fi cumplit de păgubos să plătească pauze lungi şi dese ale unei cohorte de oameni -, ci volum de lucrări, indiferent în ce condiţii au fost ele efectuate (mecanizat, cu program de lucru prelungit, cu forţă de munca închiriată, cu zilieri, «la negru», etc.). Dacă firmele au procedat ilegal – şi eu nu exclud asta, dar nici nu pot acuza -, instituţiile specializate ale statului trebuie să constate şi să le pedepsească conform legii. (…) este evident că suntem în faţa unei comenzi politice pusă în practică de acea auditoare reangajată după ce a fost dată afară, transferată recent, cu misiune, din Caraş-Severin în Timiş, prin cooperarea liderilor PSD din cele doua judeţe”,

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.