Profesor ucis cu arbaleta de un elev în vârstă de 13 ani

Profesor ucis cu arbaleta de un elev în vârstă de 13 ani

0
DISTRIBUIȚI

barcelona

Un profesor a murit și mai multe persoane au fost rănite după ce un tânăr a intrat luni într-o instituție de învățământ din Barcelona (Spania) înarmat cu o arbaletă, informează agenția de presă EFE și cotidianul spaniol El Mundo, citate de Agerpres.

Potrivit surselor citate, faptele s-au petrecut luni dimineața, în jurul orei locale 09.15, la institutul „Joan Fuster” din orașul de la malul Mediteranei.


Poliția catalană, care l-a reținut deja pe presupusul făptaș, un minor, și reprezentanți ai Sistemului de Urgențe Medicale (SEM) s-au deplasat la locul incidentului. Răniții — o profesoară și trei elevi — au leziuni ușoare.

Potrivit martorilor oculari, tânărul a ajuns la școală la 09:00, cu o oră mai târziu decât era prevăzut, și s-a îndreptat direct spre clasa sa. Odată ajuns acolo, a atacat-o cu arbaleta pe profesoară și pe fiica acesteia, care este și ea elevă la respectiva instituție de învățământ.

Auzind țipete, un profesor care preda într-o sală de clasă alăturată a ieșit în încercarea de a opri atacul, moment în care agresorul a tras în el cu arbaleta, nimerindu-l în piept și ucigându-l. Apoi, agresorul a intrat într-o altă clasă și a atacat un elev cu un cuțit pe care îl avea asupra lui.

De teamă că tânărul ar putea să-și continue seria de atacuri, profesorii și-au ținut elevii în clase. Deocamdată nu se cunosc motivele care l-au determinat pe tânăr să comită atacul.

Agresorul a fost reţinut de poliţie, dar nu poate fi pus sub acuzare, pentru că legea permite acest lucru doar în cazul minorilor care au împlinit cel puţin 14 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.