Recep Tayyip Erdoğan îşi scurtează vizita în România, în urma evenimentelor din...

Recep Tayyip Erdoğan îşi scurtează vizita în România, în urma evenimentelor din Turcia

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-877594834">

erdogan-dece

Dineul de la Palatul Cotroceni în onoarea preşedintelui Turciei programat pentru miercuri seară a fost anulat, Recep Tayyip Erdoğan scurtându-şi vizita în România în urma ultimelor evenimente din Turcia.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran, a confirmat, pentru MEDIAFAX, că dineul oficial care era programat pentru ora 19.30, la Palatul Cotroceni, în onoarea preşedintelui Turciei şi a soţiei acestuia, Emine Erdogan, a fost anulat.

În conferinţa de presă comună cu şeful statului român, preşedintele Turciei a declarat că procurorul decedat după ce a fost luat ostatic într-o instanţă din Istanbul este „un erou”, el menţionând că speră să poată vizita miercuri seară familia acestuia şi că lupta împotriva terorismului trebuie să continue într-o manieră hotărâtă.

Erdoğan a arătat că, marţi, la Istanbul, un procuror a fost luat ostatic şi „ucis mişeleşte”.

„El este un erou”, a subliniat Erdoğan.

Preşedintele Turciei a precizat că procurorul va fi înmormântat în cursul zilei de miercuri.

Recep Tayyip Erdoğan a spus că a transmis condoleanţe familiei acestuia şi că speră ca miercuri seară să-i poată vizita familia.

„Lupta noastră împotriva terorismului trebuie să continue într-o manieră hotărâtă”, a declarat el.

Procurorul luat ostatic marţi într-o instanţă din Istanbul de către presupuşi membri ai mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C) a murit din cauza rănilor suferite, relatează Sky News.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.