Se reiau lucrările la pasajul Michelagelo. Care este termenul de finalizare și...

Se reiau lucrările la pasajul Michelagelo. Care este termenul de finalizare și de ce s-a enervat primarul Nicolae Robu pe jurnalişti

1
DISTRIBUIȚI

Deschiderea circulatiei pe Parvan intersectia cu Michelangelo  20 Decembrie 2014 16

Lucrările de la subpasajul rutier Michelangelo sunt din nou motiv de enervare pentru primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Astăzi, municipalitatea a emis un comunicat de presă prin care anunță că „începând de astăzi, 28.04.2015, în baza ordinului Primarului nr. SC2015-010906 / 27.04.2015, se reiau lucrările la proiectul «Amenajare Complex Rutier Michelangelo», cu termen de finalizare a operaţiilor de hidroizolare de 10 zile calendaristice, deci până în 07.05.2015, inclusiv. Reamintim că lucrările la acest obiectiv au fost sistate la începutul lunii decembrie 2014, datorită condiţiilor meteo devenite necorespunzătoare pentru operaţiile tehnologice rămase de executat, condiţii care abia de acum încolo sunt prognozate ca urmând să fie corespunzătoare.


Menţionăm că, după realizarea hidroizolaţiei, se va emite ordinul de începere a ultimelor lucrări ce vor fi rămase de efectuat, anume: a lucrărilor de asfaltare şi marcare a carosabilului din pasajul propriu-zis. Termenul de execuţie a acestor lucrări va fi de asemenea de 10 zile calendaristice”.

Prezent pe teren alături de jurnaliști edilul a fost deranjat că a fost întrebat de infiltrațiile de apă de la subpasaj.

„Nu se putea fabula într-un asemeea hal, când de fapt specialiștii știau la ce se puteau aștepta. Acolo este canalul Bega, este evident că pânza freatică este sus în Timișoara, se știe inclusiv că există izvoare termale în zonă, dar acelea sunt la trei sau patru mii de metri adâncime, apa mai vine prin fisuri în pământ și de la aceele izvoare și creează o presiune care este mai neobișnuită. Toate lucrurile acestea erau știute de proiectanți, există soluii pentru ele. La sfârșit, când totul e făcut, se vede unde este o presiune mărită și se aplică soluțiile pe care specialiștii le cunosc”.

Întrebat care este termenul pentru finalizarea lucrării, după prelungirile solicitate, Robu s-a enervat, spunând „vă rog să nu mă întrerupeţi că vorbesc. Dacă nu m-aţi auzit, faceți eforturi, o să mă auziţi. Se lucrează la acest proiect în termeni care au fost corecţi, în termene care au fost stabilite și aprobate pentru prelungire, nu se face nimic în afara regulilor de lucru”.

1 COMENTARIU

  1. Cine lucreaza firmele lui Cornu care au primit lucrarea fara licitatie(prin atribuire directa)?
    Sau firmele de interpusi ale lui Robu, care si a atribuit de fapt lui propria lucrare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.