Siria: Cadavrele a cel puțin 60 de membri ai forțelor regimului, pe...

Siria: Cadavrele a cel puțin 60 de membri ai forțelor regimului, pe străzile din Jisr al-Choughour, ocupat de Al-Qaida

0
DISTRIBUIȚI

siria_rebeli

Cadavrele a cel puțin 60 de membri ai forțelor regimului de la Damasc se află pe străzile orașului sirian Jisr al-Choughour, ocupat aproape în întregime sâmbătă dimineața de brațul sirian al Al-Qaida și grupări de rebeli islamiști, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), citat de AFP.

‘Reprezentanții noștri la fața locului au văzut pe străzile orașului Jisr al-Choughour cel puțin 60 de membri ai forțelor regimului uciși’, a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDH.

Anterior, aceeași organizație neguvernamentală a indicat că Frontul Al-Nosra și batalioane islamiste au intrat sâmbătă dimineața în Jisr al-Choughour, după trei zile de lupte violente cu forțele regimului, și că aceste grupări controlează în prezent aproape în întregime orașul.

Jisr al-Choughour este situat pe drumul ce duce spre provincia Latakia, fieful președintelui Assad, fiind în același timp un oraș strategic, întrucât se află foarte aproape de frontiera cu Turcia, țară care susține acțiunile anti-Assad.

Grupările care au lansat atacul asupra Jisr al-Choughour sunt aceleași care au ocupat, la sfârșitul lunii martie, marele oraș Idleb.


După cucerirea Idleb, Jisr al-Choughour devenise de facto capitala de provincie a regimului.

În regiunea Idleb, armata siriană mai deține controlul asupra micului oraș Ariha, la est de orașul Idleb, asupra bazei militare de la Al-Mastouma, la sud, aeroportului militar Abou Douhour, mai la est, și asupra câteva localități, cum sunt satele șiite Kefraya și Foua.

Războiul din Siria, declanșat în martie 2011, a făcut până în prezent peste 220.000 de morți și milioane de refugiați, potrivit datelor ONU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.