Turcia: Două persoane înarmate au intrat într-un sediu al partidului de guvernământ...

Turcia: Două persoane înarmate au intrat într-un sediu al partidului de guvernământ din Istanbul

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-217242322">

Police officers stand guard at the scene of a bomb blast in Istanbul

Două persoane înarmate au intrat miercuri într-un sediu al formațiunii de guvernământ, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) dintr-o suburbie a Istanbulului, a relatat agenția de presă Dogan, la o zi după ce militanți de extremă-stânga au luat ostatic un procuror într-o instanță din oraș, potrivit Agerpres.

Intrușii au spart geamurile de la etajul superior al clădirii situate în cartierul Kartal, în partea asiatică a metropolei de pe țărmul Bosforului și au afișat un drapel turcesc care avea imprimată imaginea unei săbii pe el.

Unul din cei doi bărbați a strigat ceva către mulțime de jos de la un geam, dar cuvintele sale nu au fost deslușite.

Mașini ale poliției s-au adunat în fața clădirii, iar zona a fost izolată de către forțele de ordine.

Incidentul are loc în timp ce judecători și avocați s-au adunat la Palatul de Justiție, situat pe partea europeană a Istanbulului, pentru a aduce un omagiu procurorului care a fost ucis în urmă cu o zi, într-o tentativă a trupelor speciale de a-l elibera după ce a fost luat ostatic.

Doi atacatori, membri ai Partidul/Frontul revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C) — grupare care a revendicat atacul de marți—, au fost de asemenea uciși în atac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.