Vestigiile istorice din centrul Timişoarei, încă NEVALORIFICATE. De când ar putea începe...

Vestigiile istorice din centrul Timişoarei, încă NEVALORIFICATE. De când ar putea începe lucrările la Piaţa Sfântul Gheorghe

0
DISTRIBUIȚI

santier sf gheorghe09_resize

Veşti bune în legătură cu reabilitarea centrului istoric al Timişoarei au fost oferite recent de primarul urbei de pe Bega, Nicolae Robu. Acesta a declarat la finele săptămânii trecute că este bucuros că firma Romprest, care se ocupă de lucrări, s-a mobilizat pentru ca pietruirea celor zece străzi cuprinse în proiect să se facă în cel mai scurt timp posibil. Edilul a admis însă că, din lipsa specialiştilor, operaţiunile decurg relativ anevoios.


Dincolo de nemulţumirile timişorenilor, care ar fi dorit ca Piaţa Libertăţii să aibă mai mulţi copaci, şi dincolo de ritmul în care se face pietruirea, Robu susţine că toate lucrările sunt în grafic.

Legat de valorificarea vestigiilor istorice din Piața Sfântul Gheorghe, edilul a oferit o serie de veşti bune. „Licitaţia pe care am organizat-o pentru a se contracta firma care printre altele va şi propune soluţiile care vor fi aprobate de Ministerul Culturii e spre final. Aşteptăm un aviz de la Ministerul Culturii. Dacă asta se întâmplă, în prima săptămâna din luna mai vor veni noi forţe”, a transmis primarul. Practic edilul susţine că este posibil ca licitaţia pentru valorificarea vestigiilor istorice să fie câştigată de altă firmă decât Romprest. În ipoteza în care totuşi lucrările vor fi adjudecate de aceeaşi companie, edilul-șef a explicat că nu vor fi probleme legate de timp, întrucât personalul care efectuează astfel de lucrări este unul separat de cel care se ocupă de pietruire sau de alte intervenţii necesare la centrul istoric.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.