Vila lui Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul...

Vila lui Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean din Timișoara, PERCHEZIȚIONATĂ. Vezi care este motivul UPDATE 9 Alte două persoane audiate în acest dosar

11
DISTRIBUIȚI

ionac mihai

Polițiștii de la DGA împreună cu trupele speciale ale Jandarmeriei au descins în urmă cu puțin timp la vila prof. univ. dr. Mihai Ionac Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Clinic Județean Timișoara, pentru locuința acestuia existând un mandat judecătoresc de percheziție, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Conform primelor informații, ancheta vizează săvârșirea mai multor fapte, inclusiv fapte de corupție. Până în acest moment nu se știe calitatea lui Mihai Ionac.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit în exclusivitate raportul Curții de Conturi, care a descoperit grave nereguli la Clinica de chirurgie vasculară de la Spitalul Clinic Judeţean Timişoara, condusă de prof.univ.dr. Mihai Ionac – de la operaţii estetice pe bandă rulantă în timp ce bolnavii cronici aşteptă intervenţiile chirurgicale pe liste de aşteptare până la decontări dubioase de medicamente. Auditorii au descoperit mai multe cazuri în care au fost internate paciente de către medicul Mihai Ionac cu diagnosticul noduli mamari, iar ulterior au făcute decontări în Subprogramul Național de Chirurgie Vasculară, chiar dacă nu erau eligibile. De asemenea, s-a stabilit că spitalul a fost penalizat de mai multe ori de casa de sănătate pentru nerespectarea procedurilor de decontare de către medic.

La PRESSALERT LIVE, Mihai Ionac a susţinut că-l va da în judecată pe auditorul care a întocmit raportul şi a afirmat că „punctul de vedere al auditorului îmi încalcă mie dreptul de a-mi exercita profesia. Dumnealui vine și-mi contestă dreptul de a trata un pacient”, recunoscând, însă, că au fost şi „erori materiale” în modul de întocmire a documentelor. De asemenea, medicul s-a plâns de condiţiile de lucru, afirmând „am trimis zeci de documente managerilor pentru a se rezolva situația, dar nu am primit niciun răspuns”. Ulterior, a fost lansată o petiţie online de susţinere a lui Ionac în care se cere printre altele „spuneți un NU răspicat celor care, prin atacuri murdare și folosind autorități publice în scopuri contrare competențelor lor legale, discreditează o școală de chirurgie vasculară prezentă în conducerea celor mai prestigioase organisme și asociații medicale din Europa”.

În paralel cu percheziția de la vila lui Mihai Ionac, anchetatorii au descins atât la Clinica de Chirurgie Vasculară de la spitalul județean, cât și la sediul Asociației conduse de Mihai Ionac.

UPDATE 1 Conform mandatului de percheziții, la Spitalul Clinic de Urgență Județean Timișoara sunt verificate birourile doctorului Ionac și al asistentei șefe din cadrul Clinicii de Chirurgie vasculară condusă de acesta.


De asemenea se fac verificări și la registratura spitalului. Managerul unității medicale, Marius Craina, a declarat că știe că sunt percheziții, însă nu a detaliat motivul acestora.

UPDATE 2  Medicul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „perchezițiile sunt realizate în baza unui mandat pe care este precizat că am calitatea de martor. Sunt suspiciuni că am luat mită, ceea ce este profund contrar principiilor mele. Anchetatorii sunt la mine acasă și în acest moment, am înțeles că au mers și în Clinica de Chirurgie Vasculară”.

UPDATE 3 În acest moment, Mihai Ionac are calitatea de martor într-un dosar în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, înșelăciune, abuz în serviciu, fals material și uz de fals în înscrisuri oficiale.

UPDATE 4 Și la această oră (13:40) anchetatorii se află la sediul Clinicii de Chirurgie Vasculară pentru a ridica documentele necesare la dosar, iar accesul le este permis în incintă doar bolnavilor internați. De asemenea, nici o operație planificată pentru astăzi la clinică nu a mai avut loc, iar conducerea spitalului este în acest moment în ședință.

UPDATE 5 Mihai Ionac este audiat de aproximativ o oră la Parchet.

UPDATE 6 Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, a declarat că perchezițiile vizează ambulatoriul de specialitate al chirurgiei vasculare și Secția de Chirurgie Vasculară. „Nu am discutat deloc cu domnul profesor Ionac astăzi. Anchetatorii sunt însoțiți de juristul spitalului, așteptăm finalizarea procedurii de percheziție, iar apoi procesul verbal să vedem ce decizie se ia în continuare. Activitatea medicală se desfășoară absolut normal în clinică, nu s-a întrerupt absolut nimic în ceea ce privește actul medical”, a mai precizat directorul celui mai mare spital din vestul țării.

UPDATE 7 În urmă cu puțin timp, Mihai Ionac a ieșit de la audieri. Acesta susține în continuare că nu a luat mită, că nu este vinovat și că așteaptă ca ancheta să îi confirme spusele.

UPDATE 8 Ofițerii DGA au ridicat din casa doctorului Mihai Ionac mai multe documente și o unitate de calculator.

UPDATE 9 Asistenta șefă de la Clinica de Chirurgie Vasculară și o rezidentă sunt audiate de către anchetatori.

(Adriana Mîț, Georgeta Stanici)

11 COMENTARII

 1. Niste idioti . Tocmai ati mai fugarit un medic de valoare din Romania. Se termina cercetarile si domnul va pleca spre o tara care stie sa il respecte.
  Toata stima d-le Doctor. ( merita scris cu litera mare)

 2. Atatea lucruri are de rezolvat DNA in Timis ! In Arad ! In Caras ! In Hunedoara ! Si ei se ocupa de prostii. Un medic specialist in Occident este platit cu 5.000 de euro/luna. El poate pleca oricand acolo. Dar un procuror DNA nu poate sa-si gaseasca de munca dincolo pentru ca nu are experienta unui muncitor iar in specialitatea sa de procuror, nerecunoscuta dincolo, este depasit de situatie si pe stanga si pe dreapta. Este o rusine ce face DNA.
  Reamintim ca Guvernul Ponta a inaintat 72 de sesizari la DNA la care nu a primit nici un raspuns !

 3. Interesant este parchetul ce instrumenteaza dosarul.. adica nu e DNA ul…?
  Sa intelegem ca a disparut prietenia veche a procurorului BAC V cu medicul IONAC, sau sa ne asteptam la o mosamalizare eleganta a dosarului…?

 4. BRAVOO! GRANDOMANUL sa mearga la brutarie alaturi de colegul lui de spaga cioca si asa se deschide o sectie a umft la brutariee pe popa sapca unde vor preda medicina celor doi studenti crimminali!

 5. Da, toti doctorii iau spaga
  Pentru ca sunt prost platiti la fel ca si profesorii
  In schimb toti frecatorii de menta din politie, vami si armata iau supersalarii

 6. un adevarat inger,salveaza vieti pe banda rulanta, am vazut oameni cu membre salvate de acest om ,in loc sa apreciati munca si succesele acestui doctor incecati sa il discreditati rusine sa va fie,

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.