140 de ani de PNL, celebraţi în Parcul Civic din Timișoara. Cine...

140 de ani de PNL, celebraţi în Parcul Civic din Timișoara. Cine a lipst de la ceremonii şi cum a fost criticată evoluţia partidului GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-266996352">

pnl 140 duma (6)

140 de ani de la constituirea PNL în România au fost aniversaţi astăzi la Timişoara, atât de filiala de Timiş a PNL, cât şi de filiala judeţeană a PLR.

Primii care au fost prezenţi cu flori la statuia lui Ion I.C. Brătianu, din Parcul Civic, au fost cei de la PLR. Evenimentul reformatorilor a debutat la ora 10 şi s-a încheiat în circa zece minute. Bucuria participanţilor a fost cu atât mai mare cu cât momentul a fost celebrat alături de şeful Senatului şi al PLR, Călin Popescu Tăriceanu. Liberalul a ales urbea de pe Bega pentru sărbătorirea a 140 de la înfiinţarea PNL, dar şi pentru a marca primul an de existenţă al partidului pe care îl conduce.

La doar o oră distanţă, zona s-a umplut cu membri PNL Timiş, sosiţi la faţa locului în număr mai mare şi înarmaţi cu flori galbene. Acordarea de diplome onorifice pentru membrii fondatori ai filialei Timiş a fost modul prin care liberalii au ales să celebreze cei 140 de ani de existenţă a PNL. Deşi un moment important pentru istoria partidului, de la ceremonia din Parcul Civic au lipsit şeful PNL Timiş, Nicolae Robu, plecat în Maroc, dar şi copreşedintele Dan Popa şi secretarul executiv al PNL Timiş, Marian Vasile, care au luat parte la evenimentele de la Piteşti. Maestru de ceremonii a fost viceprimarul Dan Diaconu, preşedinte al PNL Timişoara.

Un atac la adresa modului în care funcţioenează PNL la nivel naţional în ultimii ani a fost lansat de fostul prefect Ovidiu Drăgănescu, care a atenţionat că în ultimii 25 de ani partidul a avut mai mulţi preşedinţi decât în primii 75 de activitate. Au fost fost distinşi cu diplome Emilian Popovici, Ovidiu Drăgănescu, Viorel Coifan, Mihai Olariu, Catemir Pârva, Leonte Munteanu, Delia Barbu, Romică Ieran, Sabin Poenar, Luminiţa Bărbulescu, Radu Rotaru şi Neluţa Dinulescu.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.