Acuzații de MALPRAXIS, după ce un bebeluș a murit la doar două...

Acuzații de MALPRAXIS, după ce un bebeluș a murit la doar două zile de la naștere. Pe cine dau vina medicii

0
DISTRIBUIȚI

maternitatea bega02

Un bebeluș care a venit pe lume cu un scor Apgar foarte bun, a murit după nici două zile de viață. În cauză a fost deschisă o anchetă.
Bebeluşul a venit pe lume prin cezariană, joi, 21 mai, la Maternitatea Spitalului Judeţean din Arad. El a primit nota 9 la naștere, iar ulterior a fost diagnosticat cu pneumonie congenitală, conform aradon.ro. În noaptea de vineri spre sâmbătă, după doar 44 de ore de viaţă, bebelușul a murit.


Medicii cred că micuțul a fost îmbolnăvit de mamă, care a răcit în timpul sarcinii. Legiştii urmează să stabilească exact cauza decesului, iar conducerea Spitalului a declanșat o anchetă internă, în timp ce părinţii au anunțat că depun plângere la Colegiul Medicilor.

”S-au demarat toate investigaţiile şi toate demersurile pentru stabilirea unui diagnostic. Nou născutul a fost pe terapie intensivă, i s-a făcut radiografie pulmonară şi, în cele din urmă, s-a pus diagnosticul: pneumonie congenitală. S-a instaurat tratamentul, a fost monitorizat, a fost în serviciul de terapie intensivă. Starea micuţului a fost relativ staţionară timp de 36 de ore. Nu a fost bine, dar nici nu s-a înrăutăţit până vineri seara, când a început instaurarea fenomenelor insuficienţei respiratorii mai acute. Starea sa s-a degradat în ultimele ore” – a precizat pentru Aradon, dr. Carmen Neamţu, director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.