Casa Breslelor, locul unde turiştii vor putea vedea cum lucrau meșteșugarii din...

Casa Breslelor, locul unde turiştii vor putea vedea cum lucrau meșteșugarii din Evul Mediu, se deschide pentru public. Când vor fi gata lucrările

0
DISTRIBUIȚI

castelul-corvinilor

Casa Breslelor, un muzeu unde turiștii pot vedea „pe viu” cum se făceau în trecut scuturi, arme, cămăși din zale și alte obiecte medievale, va fi deschis în Clădirea Administratorului din curtea exterioară a Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Potrivit directorului Castelului Corvinilor, Costin Tinca, în cursul anului trecut s-a depus de către Primăria Hunedoara la Ministerul Culturii un proiect pentru obținerea unei finanțări în vederea deschiderii unui muzeu în care să fie reprezentate breslele de meserii.

„Primăria Municipiului Hunedoara a depus la Ministerul Culturii proiectul «Moştenirea culturală Castelul Corvinilor – Muzeul Casa Breslelor, Municipiul Hunedoara», care inițial a fost clasat pe locul 11 și se afla pe lista de rezervă.


În urma reanalizării dosarelor depuse, proiectul nostru este propus spre finanțare, având ca termen de finalizare data de 30 aprilie 2016. Valoarea totală a proiectului este de peste 4,3 milioane de lei, sumă nerambursabilă în totalitate. Cu el vom deschide un muzeu unde turiștii pot vedea pe viu cum lucrau breselele de meșteșugari pe vremuri”, a mai declarat directorul Castelului Corvinilor.

Conducerea Castelului Corvinilor a obținut deja aprobările pentru intervenția de urgență asupra Clădirii Administratorului din curtea exterioară care va găzdui Casa Breslelor, urmând să fie întocmit proiectul tehnic și apoi să aibă loc licitația pentru desemnarea firmei care va amenaja muzeul

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.