DRAMA unui timișorean de 36 de ani, cu doi copii, diagnosticat cu...

DRAMA unui timișorean de 36 de ani, cu doi copii, diagnosticat cu o formă rară de cancer. Cum îl poți ajuta pe tatăl micuților să învingă această boală cruntă

5
DISTRIBUIȚI

romeo daniel dan

Romeo Daniel Dan era un om normal, care avea o viață aproape perfectă până în urmă cu doi ani: un loc de muncă stabil, o soție frumoasă și doi copii sănătoși, o fată și-un băiat, de 11, respectiv 8 ani. Din păcate, la doar 34 de ani, bărbatul din Timișoara a început cea mai grea luptă: cea pentru viața lui. Însă, pentru a-și vedea copiii mari, Romeo Daniel Dan are nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet mare pentru a putea urma un tratament cu citostatice în Ungaria care-i pot salva viața.

Timișoreanul a aflat că suferă de o formă rară de cancer, boala Hodgkin, în 2013, care este, de fapt, un cancer al sistemului limfatic. Au urmat ședințe de radioterapie la Timișoara în încercarea de a câștiga această luptă cu cancerul, dar în zadar. Astfel, la sfârșitul anului trecut, bărbatul era aproape să piardă lupta pentru viață. „Ne așteptam să-l pierdem, era ca o legumă. Aproape șase luni nu a putut să se ridice din pat din cauza durerilor înfiorătoare. A slăbit extrem de mult, medicii de aici ne-au spus că nu mai pot face nimic”, ne povestește cu sufletul sfâșiat de durere mama lui Romeo.

1891225_1488134094772760_5199880972903311348_n

Familia acestuia s-a decis, totuși, la începutul acestui an, că trebuie să facă ceva.


Așa au ajuns la spitalul din Szeged, iar după un consult, medicii le-au spus că există o șansă să învingă boala dacă urmează un tratament cu citostatice. Pentru că aceste citostatice se utilizează în Ungaria și în alte țări din lume, dar nu sunt omologate în România, Casa Națională de Sănătate nu plătește nimic pentru tratamentul lui Romeo Daniel Dan, care este unul extrem de costisitor.

„Am plătit până acum peste 10.000 de euro, ne-am împrumutat, au fost organizate mai multe baluri caritabile. După primele cure, fiul meu a început să se simtă mult mai bine, boala este în regresie, tratamentul dă rezultate pozitive. Acum, Romeo poate să se ridice din pat, e optimist, își dorește să trăiască. Însă, în 20 mai, trebuie să meargă iar la Szeged pentru o nouă cură cu citostatice, însă ar fi nevoie de cel puțin 10.000 de euro, bani pe care nu-i avem. Ca mamă, mi-e foarte rușine să cerșesc, dar e viața fiului meu în joc”, ne-a mai spus mama lui Romeo.

Oamenii cu suflet mare care vor să contribuie la salvarea unei vieți pot face donații în următoarele conturi: RO65RNCB0736049027030001 – în lei, RO11RNCB0736049027030003 – în euro.

5 COMENTARII

  1. Cei de la FAVISAN mi-au vindecat bunica de cancer acum 18 ani. Cancerul nu a recidivat nici in prezent. Sa incerce si domnul acesta sa se adreseze acelora si ii doresc insanatosire grabnica pentru a-si creste copilasii superbi! Din cate imi amintesc aveau cabinet in Calea Sagului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.