Elevii timișoreni, locul I la un prestigios concurs național. Ce proiect INEDIT...

Elevii timișoreni, locul I la un prestigios concurs național. Ce proiect INEDIT au realizat și când vor fi premiați FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

sala columnei

Este al doilea an consecutiv când proiectul elevilor de la colegiul timișorean C.D. Loga a fost declarat câștigător la nivelul întregii țări în cadrul competiției naționale „O activitate de succes în Săptămâna Altfel: Să știi mai  multe, să fii mai bun!” – ediția 2015.

Dacă anul trecut cei 30 de liceeni coordonați de prof. dr. Sandu Golcea s-au clasat pe primul loc pe domeniul „Științific” prin construirea și lansarea unui minisatelit CanSat pentru obținerea unor informații din atmosferă cu ajutorul unor senzori, în acest an s-au impus la domeniul „Cultural”, cu un proiect care a constat în colorarea digitală a unui fragment din Columna lui Traian, care, atunci când a fost înălțată în forul împăratului, era pictată în culori vii. Proiectul a fost coordonat de fiz. Dr. Sandu Golcea, în colaborare  cu profesorul de educație vizuală dr. Sorin Scurtulescu și ing. Dragan Popovici, laborant al colegiului. După o minuțioasă documentare, echipa de la Colegiul Loga a reușit să reconstituie culorile câtorva scene de pe columnă și a realizat un banner la scara 1/1, care a fost donat Muzeului Național de Istorie din București, ca material didactic.

banner

Conform regulamentului competiției, voturile înregistrate pe platforma de votare de pe site-ul Ministerului Educației Naționale pentru activitățile înscrise în competiție reprezintă 20% din punctajul total, celelalte 80 de procente fiind acordate în urma evaluării proiectelor de către o comisie din cadrul ministerului.


Printre criteriile avute în vedere de comisie se numără scopul, obiectivele și rezultatul proiectului, caracterul interdisciplinar și abordarea inovativă, conținutul interesant, stimulativ și originalitatea activităților, gradul de implicare al elevilor și creșterea motivației școlare. Proiectul „Columna” a primit 1.450 de voturi, față de cele 1.211 obținute de cel clasat pe locul al doilea în preferințele publicului. Prof. Sandu  Golcea spune că a beneficiat de sprijinul masiv al mai multor licee din Timișoara și al directorilor acestora, care au votat pentru acest proiect.

Rezultatele oficiale ale competiției au fost făcute publice ieri, iar premierea festivă pentru proiectele câștigătoare pe cele zece domenii din competiție va avea loc la MEN înainte de încheierea anului școlar.

Foto și video: prof. Sorin Scurtulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.