Este oficial: PSD Timiş, datorie de 44.527 lei la bugetul local. Vezi...

Este oficial: PSD Timiş, datorie de 44.527 lei la bugetul local. Vezi actul doveditor şi de ce îi acuză consilierul local Petrică Folică UPDATE Reacția pesediștilor

0
DISTRIBUIȚI

psd rezultate01_resize

Neplata chiriei de către PSD Timiş pentru sediul formaţiunii situat pe splaiul Tudor Vladimirescu continuă să stârnească noi discuţii. Consilierul local PNL Petrică Folică, cel care de altfel a şi dezvăluit situaţia PSD la ultimul plen an CLT, a venit cu acte doveditoare care atestă ca PSD are o datorie de 44.527 lei la bugetul local.

„Conform informării primite de la Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara privind situaţia imobilului din Splaiul T. Vladimirescu nr. 26, folosit ca sediu de către PSD Timiş, din septembrie 2013 şi până în prezent PSD Timiş nu a plătit niciun leu din chiria datorată. Datoria totală a PSD este de 44.527 lei, însumând chiria neplătită cumulată (32.337,45 lei) şi majorările conform contractului (12.190,43 lei). Mai mult, a fost dovedit că PSD Timiş foloseşte abuziv patrimoniul Timişoarei. În contractul de închiriere la Art. 6 este stipulat: «Nerespectarea termenului de plată, respectiv ultima zi a lunii pentru care face plata, se penalizează cu 0,5% pe zi întârziere din suma datorată. După perioada de 60 de zile contractul este reziliat de drept. În termen de 7 zile chiriaşul se obligă să pună la dispoziţia locatorului spaţiul în cauză». Prin urmare, conform celor prevăzute în contract, PSD Timiş ocupă, de 1 an şi 6 luni, în mod abuziv, o clădire ce aparţine timişorenilor”, susţine Folică.

Mai mult, acesta reaminteşte că respectivul contract de închiriere a fost semnat de PSD la data de 01.02.2013, pentru suma de de 1.462,63 lei lunar, pentru o clădire cu 957 mp suprafeţe locative şi 1.360 mp curte aferentă clădirii.


În comunicatul său, Folică anunţă că „purtătorul de cuvânt al PSD, dl. Ursuleţu, a încercat să păcălească opinia publică cu poveşti tovărăşeşti”, dar şi că „din ’89 Timişoara este pedepsită, în continuu, pentru că s-a ridicat împotriva tovarăşilor din PCR, FSN, PSD”. Consilierul nu piede ocazia de a critica PSD pentru faptul că nu a realizat centura de Sud a Timişoarei.

UPDATE Ca reacție la acuzele consilierului Petrică Folică, purtărorul de cuvânt al PSD Timiș, Lucian Ursulețu, a declarat că „am primit sediul acesta în 2013, de la primărie. Când l-am primit era practic o ruină, o clădire care nu avea uşi, gemuri, pardosele, pe scurt, nimic. Noi am investit în acest sediul care aparţine Primăriei Timişoara o sumă foarte mare de bani, repet, într-un sediu care aparţine primăriei. La vremea respectivă a existat o înţelegere între cei doi copreşedinţi ai USL cum că această chirie să fie scăzută din investiţia pe care am făcut-o. Acestă înţelegere nu s-a concretizat într-un document pentru că lucrurile au fost tărăgănate, ea a rămas astfel doar o înţelegere verbală. Așa am ajuns în această situaţie în care domnul Folică solicită să fim daţi afară din sediu, dintr-un sediul în care noi am investit extraordinar de mulţi bani”.

informare directie fiscala sediu psd_Page_2

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.