Georgică Cornu, percheziţionat, din nou, de DIICOT. Vezi ce GEST a făcut...

Georgică Cornu, percheziţionat, din nou, de DIICOT. Vezi ce GEST a făcut când a văzut poliţiştii la poartă UPDATE 4 Lucian Caraiman, reținut și el

4
DISTRIBUIȚI

CORNU ACASA01_resize

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi au descins, astăzi, la ora 6.00, din nou la locuinţa omului de afaceri Georgică Cornu. Anchetatorii au intrat, de asemenea, şi în vila fostei sale soţii care se află pe o stradă din apropiere. Când i-a văzut, din nou, pe anchetatori la poarta sa, Cornu şi-a făcut cruce, după ce le-a deschis poarta. Este cea de a treia percheziţie care-l vizează pe cel care a fost supranumit „regele asfaltului din Banat”. În primul dosar, Cornu este anchetat de DIICOT Timişoara pentru o evaziune fiscală de peste 60 de milioane de lei, iar în cel de al doilea de DIICOT Mehedinţi a fost arestat la domiciliu, în martie anul acesta, alături de alţi suspecţi într-un alt dosar cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro.

În dosarul în care este astăzi percheziţionat, Cornu este acuzat că prin grupul său de firme a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ trei milioane de euro prin metoda clasică – înregistrarea în contabilitate de facturi primite de la firmele ţiganilor din Strehaia, în urma cărora au fost decontate operaţiuni comercial ireale.


Ulterior plăţilor, banii erau scoşi din conturi şi se întorceau la Cornu, ţiganii oprindu-şi un procent din valoarea facturii.

UPDATE 1 La ora 9.20, Georgică Cornu a plecat, sub escorta polițiștilor, din vila sa. Îmbrăcat la costum și cu o plăsuță în mână, omul de afaceri a declarat că „nu știu de ce mă acuză exact. Știți voi. Nu am făcut nicio evaziune fiscală”. Cornu este dus, pentru audieri, la sediul DIICOT Mehedinți.

UPDATE 2 DIICOT a făcut publice motivele pentru care este cercetat Georgică Cornu: săvârşirea  infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organiza, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, delapidare în formă continuată  și  spălare a banilor.

Procurorii spun că în perioada august 2012 și  până în prezent, Cornu a inițiat și constituit un grup infracțional organizat format din suspecţii C. L.N și B.L.G  având drept scop, pe de o parte, scoaterea din patrimoniul SC C&C CONFORT SRL a unor  bunuri, libere de sarcini, în vederea împiedicării executării acestora, iar, pe de altă parte, trecerea acestora sub controlul liderului grupului, sprijinit de către suspectul  B.L.G. În urmă cu trei ani, „regele asfaltului”, împreună cu complicii săi au scos din patrimoniul societăţii comerciale  patru bunuri imobile în valoare de 11.990.031 lei, care, în drept, au ajuns în proprietatea SC GORNO CG SRL, iar ulterior, prin radierea acesteia, bunurile respective au intrat în proprietatea  personală a lui Cornu.
Prejudiciul produs în cauză este în sumă de   11.990.931,39 lei reprezentând valoarea bunurilor imobile scoase în mod fraudulos din patrimoniul SC C&C MH CONFORT SRL, prin fraudarea creditorilor acestei societăți, inclusiv Ministerul Finanțelor Publice prin A.N.A.F. Timiș.

UPDATE 3 În urma audierilor, Georgică Cornu a fost reținut pentru 24 de ore. De asemene, a fost reținut și șoferul lui Cornu. Lucian Caraiman este, în continuare, audiat de anchetatori.

UPDATE 4 Lucian Caraiman a fost și el reținut.

4 COMENTARII

  1. Ati cautat de doua ori in acelasi loc si nu ati gasit nimic, si cu toate astea cauti si a treia oara. Va sugerez sa cautati si sa audiati pe Cozac Viorica (mana dreapta), Safciuc Liliana, Mihai Florina si pe fratele incoronatului. Ei sunt cei care stiu toate afacerilie Cornuletului. Bagati-l pe rege in beciul domnesc si autiati persoanele care-l protejeaza!!!

  2. Interesant e ca pe alte canale de presa am citit ca era in arest la domiciliu iar eu l-am vazut in ultimele 2 saptamani prin oras cu masina…condus de soferul sau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.