Ginerele lui Vasile Blaga, percheziționat într-un dosar de evaziune fiscală. Vezi cât...

Ginerele lui Vasile Blaga, percheziționat într-un dosar de evaziune fiscală. Vezi cât este prejudiciul UPDATE Contracte pe filieră politică

0
DISTRIBUIȚI

ginere blaga (1)

Polițiștii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratului General al Poliției Române percheziționează, în această dimineață, cinci societăţi comerciale din Hunedoara și București, implicate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, în domeniul prestării de servicii de pază şi protecţie.

Vizată este firma firmei Axis Corporate Security din Deva, administrată de Ionuţ Rudeanu, ginerele senatorului PNL Vasile Blaga. Anchetatorii sunt la sediul firmei din localitatea Sântuhalm, de lângă Deva. Această firme a avut inclusiv contracte de pază semnate cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, după  licitație cu un singur participant.

„Din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi  creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive. În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro.
Acțiunea se desfășoară sub conducerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, urmând ca în funcţie de probatoriul administrat să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

UPDATE Firma controlată de Ionuț Rudeanu, Axis Security, a câștigat pe bandă rulantă contracte cu instituțiile din subordinea guvernului – fie că a fost vorba de Guvernul Boc sau de Guvernul Ponta, conform hotnews.ro.


În 2013, majoritatea contractelor au fost încheiate cu Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi (CNADR). Aceste contracte se adaugă însă altora câștigate la începutul anului tot cu CNADR. HotNews.ro a dezvăluit că firma ginerelui liderului PDL a câștigat, în luna aprilie 2013, în asociere cu compania multinațională G4S Secure Solutions cinci contracte de asigurare a pazei pe autostrăzile din sudul României în valoare totală de 15,7 milioane de lei.
În februarie 2014, Blaga s-a distanțat public de ginerele său. Într-un interviu acordat în februarie 2014 Revistei 22, întrebat ce are de spus despre faptul că firma ginerelui său obține pe bandă rulantă contracte cu statul în plină epocă USL, Blaga declara că i-a spus acestuia că „nu mai are ce caută în casa mea”: „Ginerii nu ți-i alegi. I-am spus-o foarte clar mai ales după ultima ispravă, cea cu Timișoara, de acum trei săptămâni, când a luat un contract de 200.000 lei pentru pază sau nu știu ce: nu mai are ce căuta în casa mea. Mai mult n-am ce să fac. E căsătorit cu fiica mea, am un nepot foarte reușit, eu nu pot să mă duc mai departe. Știu că e foarte greu ca lumea să mă creadă, asta i-am și spus-o între patru ochi: <<poți să-ți dai seama că nimeni nu crede că dacă n-ai fi ginerele meu ai lua contractele respective?>>. Ar putea sta în banca lui, că are destul de lucru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.