Grafitti-ul care a SCANDALIZAT biserica și a fost șters de pe o...

Grafitti-ul care a SCANDALIZAT biserica și a fost șters de pe o clădire din București a fost reconstituit la Timișoara. Unde poate fi văzut desenul controversat

21
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-96116822">

grafitti (4)

Un grafitti realizat în cadrul StudentFest pe unul din pereții Facultății de Arte din Timișoara constituie o replică la cel din București cu Sfântul Gheorghe, șters zilele trecute la insistențele Bisericii .

Lucrarea are aproximativ 20 metri părtrați. Ea a fost făcută pe unul din pereții Facultății de Arte din Timișoara, pe toată înălțimea clădirii.

Autorul este Irlo, unul din realizatorii operei murale șterse în Capitală. Acesta a fost invitat la Timișoara când încă nu apăruse scandalul din București, dar s-a folosit de context.

21 COMENTARII

  1. desenul de la Timisoara nu are nimic in comun cu cel din Bucuresti, eventual TEMA. A reconstitui inseamna a reface in mod identic, ceea ce nu este cazul aici. Asa ca nu dezinformati!

    • sa intelegem ca pictura murala a decis sa se scandalizeze singura? asta s-ar numi o forma de suicid artistic..

    • biserica s-a scandalizat… cand au vazut ca s-a intors impotriva lor… brusc nici SC bOR SRL, nici primaria nu au mai recunoscut nimic.

    • nu mai face propaganda d-le Dan. Biserica isi face chip cioplit si e o institutie mai comunista decat comunismu in sine. fura si de la bogati DAR MAI ALES DE LA SARACI. Pictura aia a fost stearsa la COMANDA BISERICII pt ca nu trebuie sa existe dreptul la opinie/arta/educatie/etc. Asta face biserica, ea incearca sa limiteze capacitatea de gandire implementand argumentul ca nu este crestinesc… Dar este crestinesc sa nu faci din hoteluri case pentru nevoiasi sau din restaurante cantine pentru oameni care au nevoie. Nu. Biserica a lasat restaurantul restaurant pentru nunti de tigani si interlopi si hoteluri pentru acelasi tip de jeg de oameni.

  2. Dragonul asta aduce un pic cu unul din prietenii lui Barney, Baby Bop iar intreaga „opera” ar putea face reclama la ” Cum sa-ti dresezi dragonul”…. daca si asta mai e arta inseamna ca au murit tti artistii

  3. reconstitui -[…] 3. A reface fără modificări un edificiu sau o operă de artă, în desen sau în spațiu, pe bază de fragmente sau de documente.
    Nu folositi cuvinte pe care nu le intelegeti, si nu induceti in eroare! Nu inteleg de ce nu modificati macar acum…

  4. Controversata sau nu, pictura asta nu are nimic interesant. Blasfemia este la adresa artei. Iar celor care se simt ofensati de imagine le-as zice ca e cazul sa suporte asa cum suport si eu galagia clopotelor in fiecare dimineata de duminica.

  5. Întâi de toate e „graffiti”, dragilor, iar apoi, felicitări pentru curajul tipului de a se exprima liber. Puțini oameni din țara asta mai au curajul s-o facă. Și ceilalți, încetați să judecați ceva când sunteți dezinformați, deveniți patetici :).

  6. Nici eu nu suport biserica, ba chiar consider ca aceasta institutie ar trebui desfiintata. Insa graful din Bucuresti a primit plangei doar si numai din partea locuitorilor de-acolo, atat! Mai mult decat atat, pe acel perete este interzis orice fel de desen, fiind intr-o zona istorica protejata. Artistii nu au avut aprobare decat din partea proprietarului cladirii care la randului lui nu a stiut ca nu este voie.
    Repet, nu sustin BOR, le-as da foc, dar toata chestia asta a fost o manipulare in masa.
    U know … artistilor le-a prins bine acest scandal.
    #manipulareaturmei

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.