KITSCH total, în Piața Operei din Timișoara. Ce cupolă de flori din...

KITSCH total, în Piața Operei din Timișoara. Ce cupolă de flori din plastic vor să monteze autoritățile la Timfloralis

3
DISTRIBUIȚI

catedrala mitropolitana centru timisoara

Festivalul Timfloralis, aflat la prima ediţie şi înfiinţat cu scopul de a pune în valoare bogăţia florală caracateristică urbei de pe Bega ar putea sta sub semnul kitsch-ului.


Asta pentru că orgnanizatorii au considerat oportună amenajarea unei cupole din flori… artificiale, care va avea un diametru de 20 de metri şi va fi suspendată la o înălţime de 14 metri, în Piaţa Operei.
Evenimentul va debuta vineri, 22 mai, şi se va întinde pe durata a trei zile, timp în care timişorenii vor putea admira şi cumpăra aranjamentele florale, accesorii specifice şi fel de fel de soiuri de flori, pe acordurile Filarmonicii Banatul.

Legat de elementul artistic criticat deja de presa locală, edilul-şef Nicolae Robu a declarat că „nu există posibilitatea de a avea acum o cupolă din flori naturale la festival. Ori o facem așa cum au făcut-o designerii, ori nu se face deloc. O cupolă în totalitate din flori naturale ar fi extrem de costisitoare. De la o anumită înălțime, la acea cupolă, cei care se ocupă de domeniul acesta spun că nu se puteau folosi flori naturale, fiindcă s-ar veșteji imediat, din cauza expunerii la soare”. Cu toate acestea primarul e mulţumit de faptul că restul de flori prezentate la expoziţie vor fi 100% naturale. Programul complet al festivalului poate fi consultat aici.

 

3 COMENTARII

  1. „O cupolă în totalitate din flori naturale ar fi extrem de costisitoare.” – N. Robu

    E simplu: ori ai bani si faci ceva ca lumea, ori nu faci deloc. De ce sa construiesti ceva ieftin si de prost gust, numai de dragul de a face ceva? Nu inteleg dorinta asta de a amenaja tot felul de rahaturi, cand Timisoara se vrea un „oras de 5 stele”. Pai daca vrei ca orasul tau sa fie intr-adevar respectabil, ori investesti in el (da, chiar si pentru o cupola din flori daca aia vrei!), ori te limitezi de la tot felul de aberatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.