Lacul Secu din Banat, locul idilic PERFECT pentru relaxare, pescuit sau practicarea...

Lacul Secu din Banat, locul idilic PERFECT pentru relaxare, pescuit sau practicarea sporturilor nautice. De ce spun localnicii că este blestemat FOTO

2
DISTRIBUIȚI

lacul secu

Bănățenii care sunt în căutare de locuri cu peisaje ca-n povești în care să se poată relaxa cel puțin un weekend sunt invitați la Lacul Secu. Acesta se află la o distanță de aproximativ șapte kilometri de Reșița, fiind un lac de acumulare construit în anii ’60 pentru alimentarea cu apă a orașului. Acum, Lacul Secu a devenit un important loc de agrement, majoritatea turiștilor care ajung în acest loc superb vin pentru practicarea sporturilor nautice, pentru plajă sau ca să pescuiască.

Barajul Secu a fost ridicat în anul 1963, fiind proiectat, în special, pentru alimentarea cu apă a orașului Reșița, însă și pentru a-l proteja în caz de inundații. Pentru ca acest baraj să fie realizat, satul Secu a fost înghițit de ape, la fel ca și o linie ferată care era utilizată pentru transportul lemnului din munte. Astfel, cele aproximativ 20 de gospodării, plus o bisericuță din lemn, au fost inundate, localnicii fiind nevoiți să se mute într-un sat vecin.

Lacul Secu3

Lacul Secu este considerat a fi blestemat

Localnicii spun că, de-a lungul timpului, s-au petrecut lucruri cel puțin ciudate la Lacul Secu, și tocmai de aceea îl consideră blestemat.


Astfel, sătenii povestesc că, uneori, pentru cei care trec cu barca pe deasupra satului, apele lacului devin dintr-o dată transparente, iar sub valuri se deslușesc casa pădurarului și biserica din lemn.

Alți oameni spun că în acest lac trăiesc monștri marini care atacă oameni și că au văzut în Secu șerpi uriași. Localnicii au și o explicație pentru faptul că aproape în fiecare vară se îneacă cel puțin câte o persoană în lac și spun că acesta a fost blestemat, după ce satul Secu a fost înghițit de apele sale.

Nu doar pasionații de paranormal vin să viziteze Lacul Secu din județul Caraș-Severin, ci și cei care doresc să se relaxeze în natură. În prezent, Lacul Secu a devenit un loc ideal pentru destindere, pescuit sau plajă. Aici există mai multe locuri de campare și o stațiune climaterică. De asemenea, mulți turiști vin la Lacul Secu pentru a practica sporturi nautice, iar pasionații de pescuit pot prinde exemplare frumoase de crap, șalău, caras sau plătică.

Foto: Ideal-travel

2 COMENTARII

  1. mda, acum e plin de drogati la ponton, plin de mizerie aruncata/lasata in urma de toti cretinii, a ajuns un lac jegos din cauza oamenilor jegosi care nu vor sa-si care gunoiul acasa sau cel putin pana in oras de unde il ridica cei de la salubrizare, suntem un popor de prosti….unde punem piciorul distrugem !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.