Moscova îşi avertizează cetăţenii că SUA au lansat o „vânătoare” de ruşi...

Moscova îşi avertizează cetăţenii că SUA au lansat o „vânătoare” de ruşi în toată lumea

0
DISTRIBUIȚI

kremlin moscova rusia

Ministerul rus al Afacerilor Externe i-a avertizat pe cetățenii ruși care călătoresc în străinătate asupra riscurilor reprezentate de organele de drept și serviciile speciale din Statele Unite care, afirmă ministerul, s-au angajat într-o „vânătoare” de ruși în întreaga lume, relatează agenția Reuters, citată Agerpres.

Într-un comunicat vineri, ministerul acuză de asemenea Washingtonul de răpirea unor ruși, citând cazuri precum cel al lui Vladimir Drinkman, care a fost extrădat în Statele Unite din Olanda la începutul acestui an.

„Crezând că-i este permis să facă tot ce vrea, Washingtonul a ajuns până acolo încât să ne răpească cetățenii”, afirmă MAE de la Moscova.

Drinkman a pledat nevinovat la acuzațiile că a conspirat cu alți cel puțin patru bărbați pentru a instala programe de tip „sniffer” vizând monitorizarea traficului rețelelor de calculatoare ale unor companii financiare, procesoare de plată și retaileri din întreaga lume.

„Amenințarea cu detenția sau arestul pe baza mandatului organelor de drept și serviciilor speciale ale SUA în terțe țări încă persistă.


Este destul de reală”, a declarat ministerul în comunicat, presărat cu pasaje furioase, notează Reuters.

„Autoritățile americane continuă practica inacceptabilă a «vânătorii» de ruși peste tot în lume, ignorând legislația internațională și obligând alte state să facă ceea ce nu doresc”, notează comunicatul.

Relațiile dintre Rusia și Occident sunt cele mai proaste de la sfârșitul Războiului Rece în urmă cu aproape un sfert de secol, în mare parte datorită rolului Moscovei în conflictul din Ucraina, amintește Reuters.

Puterile occidentale au impus sancțiuni legate de ceea ce ele afirmă că este sprijinul direct al Rusiei pentru rebelii separatiști din estul Ucrainei, acuzații pe care Moscova le respinge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.