Navetiștii din Jimbolia, în situație DISPERATĂ din cauza Regiotrans. Ce apel face...

Navetiștii din Jimbolia, în situație DISPERATĂ din cauza Regiotrans. Ce apel face primarul Darius Postelnicu

3
DISTRIBUIȚI

primar jimbolia (2)

Navetiștii din Jimbolia, în situație disperată din cauza Regiotrans, care a scos trenurile care circulau pe ruta Timișoara –Jimbolia astfel că oamenii nu mai pot ajunge la serviciu.

„În 19 aprilie am aflat cu stupoare că de la orele 00.00 nu vor mai circula trenuri pe relaţia Jimbolia – Timişoara tur şi retur. Am încercat să contactăm Regionala CFR, de la Regionala CFR am fost direcţionaţi către Regiotrans. Cei de la Regiotrans ne-au rugat să nu îi mai deranjăm deoarece au solicitat rezilierea contractului, ne-au spus că trebuie să ne adresăm la Ministerul Transporturilor.


Am făcut acest lucru, am adresele cu data de 21 aprilie anul curent trimise către Prefectura Timiș, Consiliul Județean Timiş și Ministerul Transporturilor şi nici la această dată nu am primit un răspuns. Pe ruta Timişoara – Jimbolia transportul rutier fost concesionat către Autotim care nu îşi onorează acest contract din motive financiare. Am contactat CJT şi am rugat să se ia măsuri mai ales că pe căile ferate nu circula trenul”, a spus Darius Postelnicu, primarul din Jimbolia.

Edilul susține că nu mai puţin de 230 de călători fac zi de zi naveta de la Jimbolia la Timișoara și retur. „Am intervenit şi am contactat un autocar în prima săptămână pe care l-am pus la dispoziţie tuturor navetiştilor bineînţeles nu a fost de ajuns, autocarul avea 60 de locuri. Menţionez că nu am avut bani pentru această achiziţie. A trebuit să apelăm la societăţile din Jimbolia pentru a primi sponsorizări, nu ne putem permite această cheltuială, mai ales că bugetul nostru a fost vitregit anul acesta faţă de anii anterior. Sunt afectaţi dascăli, copii, medici, muncitori”, a completat Postelnicu. Acesta a făcut un apel public și vrea să scrie și o scrisoare deschisă către autoritățile centrale pentru ca problema să fie rezolvată. Practic deși primăria ar putea contacta un alt operator pentru transportul rutier, edilul susține că riscă o amendă de la CJT.

3 COMENTARII

  1. E o situatie jalnica…si aici si in multe parti din tara. Stiti din ce cauza oameni bun s-a ajuns in aceasta situatie proasta?…..? Din cauza banilor pe care-i dati nasilor, in loc sa va cumparati bilet, in felul asta trenul a ajuns nerentabil si, acum multi ani, CFR Calatori a trebuit sa se retraga….apoi nici Regiotransul nu a mai avut nevoie…fix o grija au privatii de nevoile de transport ale cetatenilor… Asta face igoranta si indolenta poporului roman….

  2. Aveti dreptate, asa e si pe ruta Corabia- Caracal. Inca din 2009 CFR a predat ruta catre Regiotrans din motive lesne de inteles: ruta era nerentabila. Toata lumea mergea cu nasul. Si erau inclusiv elevi, multi, care dadeau bani la nas 1 leu, in loc sa-si cumpere bilet cu 1.35 lei. Odata cu venirea Regiotrans, nr de calatori a scazut dramatic, intrucat aici trebuia sa circuli neaparat cu bilet. Iar acum de cand nu mai circula nici Regiotrans, nici CFR, e jale. Nu mai au oamenii cu ce sa faca naveta. Elevii sunt nevoiti sa dea 4 lei/bilet la microbuz si stau claie peste gramada si nu li se deconteaza la timp sau chiar deloc, cand puteau sa dea 2 lei la tren cu reducere sau sa-si faca abonament. Trist, dar asa sunt toate rutele secundare din tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.