O companie multinațională a donat un laborator de 200.000 de euro Politehnicii...

O companie multinațională a donat un laborator de 200.000 de euro Politehnicii din Timișoara. De ce dotări hi-tech dispune

0
DISTRIBUIȚI

11273445_1022970034387378_1508900413_n

Un laborator nou-nouț, echipat cu ultimele tehnologii, în urma unei investiții de 200.000 de euro, a fost donat, miercuri, Universității Politehnica. Alcatel-Lucent a deschis în cadrul Facultății de Electronică și Telecomunicații un laborator LTE 4G dedicate studenților din anii terminali. Deschiderea laboratorului face parte din strategia companiei de a sprijini dezvoltarea educației tehnice, care vizează o colaborare directă a specialiștilor și tehnologiilor de vârf folosite cu mediul academic.

Noul laborator e conceput ca un spațiu educațional pentru cei care studiază principiile comunicațiilor mobile cu accent pe principiile generale de funcționare a standardului LTE 4G, precum și pentru studenții care frecventează cursul de Rețele Metropolitane LTE 4G.


Laboratorul este dotat cu o platforma LTE 4G, care le oferă tinerilor șansa să experimenteze real toate principiile de funcționare ale standardului și să înțeleagă aceste principii de funcționare.

Alcatel Lucent România colaborează de 20 de ani cu Universitatea Politehnica din Timișoara. Până acum, investițiile în dotarea laboratoarelor UPT se ridică la 1 milion de euro, compania echipând laboratoare cu tehnică de ultimă generație. ”Odată cu deschiderea laboratorului LTE 4G din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi având acces la cele mai noi echipamente şi tehnologii, studenţilor şi profesorilor li se oferă oportunităţi de dezvoltare în linie cu cerinţele pieţei de comunicaţii”, a declarat Eugen Şerbănescu, director general al Alcatel Lucent România.

„Acest proiect aduce noile tehnologii mai aproape de studenţii în anii terminali interesaţi de o carieră ulterioară în tehnologie. Ne propunem ca în fiecare an absolvenţii noştri să formeze nucleul de profesionişti din Timişoara”, a declarat Marius Oteşteanu, prorectorul instituției de învățământ superior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.