O nouă apariție SF în Piața Libertății. De ce s-au SCANDALIZAT arhitecții...

O nouă apariție SF în Piața Libertății. De ce s-au SCANDALIZAT arhitecții și ce spun despre „pista de aterizare pentru OZN-uri” GALERIE FOTO

10
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1816251116">

PIATA LIBERTATII01_resize

Primăria Timișoara a finalizat, luni, montarea stâlpilor de iluminat stradal în piața Libertății din Timișoara. Aceștia arată ca nuca-n perete, spun, la unison, arhitecții, peisagiștii și urbaniștii.

În Piața Libertății goală și roșie, aproape fără vegetație, au apărut, de jur împrejur stâlpi înalți de inox. Sunt 13 la număr, au aproape înălțimea unui bloc cu 4 etaje și strălucesc în soare. În vârf, fiecare are trei corpuri de iluminat de 220 de watti fiecare. De cum i-au văzut, timișorenii s-au panicat. „A ieșit un bazar oriental. Toată lumea se ceartă. Niciunde nu se întâmplă așa ceva în Europa. În mod normal, fiind vorba de o intervenție în spațiul public, cetățenii ar fi trebuit să decidă, pe baza proiectelor depuse”, explică Radu Radoslav, șeful Registrului Urbaniștilor din România, filiala Timiș.

Mai în glumă, mai în serios, arhitectul Valentin Luca spune că Piața Libertății arată ca o pistă de aterizare pentru OZN-uri, în timp ce oficialii Primăriei Timișoara dau asigurări că totul este conform proiectului.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Alina Pintilie, a confirmat că „stâlpii sunt incluşi în proiect şi au o înălţime de 11 metri”. (Loredana Codruț)

Foto: Adrian Pîclișan

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.