O nouă turmă de 20 de zimbri va ajunge în Banat, în...

O nouă turmă de 20 de zimbri va ajunge în Banat, în luna iunie. Ce se va întâmpla cu zimbri aduși anul trecut în Munții Țarcu

0
DISTRIBUIȚI

zimbri eliberati in salbaticie03_resize

Zimbrul, cel mai mare mamifer din Europa, a fost readus în Banat, după 200 de ani de la dispariția lui din zonă. Acum un an, 17 zimbri au fost relocați în Munții Țarcu, provenind din mai multe centre de reproducere și grădini zoologice din Europa. Pentru că turma s-a adaptat noului mediu, în luna iunie, zimbri de la Armeniș vor deveni liberi, fiind pregătiți pentru viața de sălbăticie.

Mai mult, în data de 12 iunie, o nouă turmă de 20 de zimbri va ajunge în Munții Țarcu din județul Caraș-Severin, în apropierea comunei Armeniș.


Mamiferele provin din opt rezervații din Elveția, Germania, Belgia și Franța.

Și această turmă va trece printr-un proces de adaptare treptată, astfel că vor sta într-un țarc de aclimatizare până la eliberarea în sălbăticie, în toamna acestui an. Până în anul 2019, WWF România, inițiatorii proiectului, și-au propus crearea unei populații stabile de 185 de zimbri liberi în Carpații Meridionali. În zece ani, numărul zimbrilor din Banat ar putea ajunge la 500 de exemplare.

„Zimbrul, Bison bonasus, este o specie umbrelă care, odată reintrodusă cu succes, iar habitatul ei conservat în mod eficient de-a lungul Munților Carpați, va ajuta la menținerea, la scară mare, a coridoarelor ecologice , permițând proceselor naturale și resălbăticirii să aibă loc, ajutând astfel natura să se vindece singură”, a declarat Cătălin Gavrilă, purtătorul de cuvânt al WWF România pentru Express de Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.