Palmierii au REVENIT pe bulevardul I.C. Brătianu. De ce a fost necesară...

Palmierii au REVENIT pe bulevardul I.C. Brătianu. De ce a fost necesară suplimentarea numărului de plante exotice

1
DISTRIBUIȚI

palmieri 2015 02_resize

Timișorenii nemulțumiți că în Piața Libertății nu au fost plantați copaci, așa cum prevede proiectul de reabilitare a centrului istoric, au acum ocazia să se bucure de priveliștea oferită de alte plante. Vorbim despre palmierii cumpărați de Primăria Timișoara în anul 2013, care au fost astăzi reașezați pe bulevardul I.C. Brătianu. Este important de precizat că plantele exotice au stârnit o paletă largă de comentarii din partea timișorenilor. În vreme ce unii au fost încântați de inițiativa edilului șef Nicolae Robu, alții nu au pierdut ocazia de a face mișto, organizând o sesiune plajă sub palmieri. În semn de protest Timișoara a fost numită ironic „Palmișoara”.

Peste iarnă, arborii exotici au fost depozitaţi la Horticultura, dar astăzi, profitând de temperaturile crescute de afară, muncitorii societăţii, în frunte cu directorul Andrei Drăgilă, au așezat din nou ghivecele la locul lor de cinste. Nu numai atât, dar se pare că numărul plantelor exotice a crescut, de la 40 la 48. Managerul Horticultura, Andrei Drăgilă, a declarat pentru tion.ro că „sunt 48 de palmieri, am completat în sensul giratoriu de la muzeu, am mai pus încă opt mai micuţi, ca să încheiem cum trebuie sensul.


Temperaturile sunt ridicate, nu va mai fi nicio problemă de acum, numai dacă e grindină mare îi mai poate distruge. Puţini au fost înlocuiţi, palmierii sunt aceiaşi în proporţie de 95%, cei care au fost, şi suntem deja în al treilea an. Îi luăm din seră şi toamna îi retrimitem la păstrare în seră”.

Foto: Adrian Pîclișan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.