„Parada” MIZERIEI din Parcul Carmen Sylva, pe Facebook. Pe cine acuză timişorenii...

„Parada” MIZERIEI din Parcul Carmen Sylva, pe Facebook. Pe cine acuză timişorenii nemulțumiți FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Parcul Carmen Sylva (3)

Revoltă a timişorenilor, pe rețeaua de socializare, în legătură cu starea deplorbilă în care a ajuns Parcul Carmen Sylva din Timişoara.

După ce un utilizator Facebook a postat imagini din parcul unde gunoaiele domnesc şi boschetarii şi-au amenajat locuinţe temporare, timişorenii au trecut la atac. În vreme ce unii cred că Primăria Timişoara e principala vinovată pentru modul în care arată parcul şi că numărul funcţionarilor ar trebui redus şi crescut cel al oamenilor care muncesc efectiv pe străzi, alţii cred că de vină sunt chiar timişorenii care aruncă gunoaie pe jos şi nu au pic de respect faţă de oraşul lor. „Nu departe de centrul oraşului se afla acest parc. Investiţii de sute de mii de euro, multă mizerie, toalete încuiate, oameni ai străzii la tot pasul…”, a scris utilizatorul care a postat pozele.

Parcul Carmen Sylva a fost reamenajat în anul 2011, iar investiţia s-a ridicat la 2.420.000 de lei, lucrările fiind realizate de firma Drufec. „Parcul este unul foarte vechi, un loc de referinţă în zonă, primele amenajări datând din 1912. Am urmărit, dincolo de parcul tradiţional care exista aici, să reabilităm aleile, băncile. Am făcut şi un loc de joacă pentru copii, pentru că oamenii vor să aibă un loc unde cei mici să se poată juca. Am făcut şi o canisită, pentru a nu interfera zonele în care se joacă cei mici cu cea în care sunt animalele.


Eu cred că arată bine. Nu mai rămâne decât să vedem cum putem să îl protejăm de cei care au o pasiune de a distruge”, declara pe atunci Adrian Orza, în calitatea sa de viceprimar al urbei de pe Bega.

Situaţia este cu atât mai deranjantă cu cât Primăria Timişoara încă nu a semnat contractele cu firma care se va ocupa de amenjarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din Timişoara. Contrastul dintre dezastrul din cartiere şi ceea ce se poate face a fost şi mai mare în acest weekend, când în centrul Timişoarei a avut loc Festivalul Timfloralis, unde timişorenii au putut admira cele mai frumoase aranjamente florale din urbea de pe Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.