Primarul Nicolae Robu, scrisoare către Ponta pentru un stadion de 30.000 de...

Primarul Nicolae Robu, scrisoare către Ponta pentru un stadion de 30.000 de locuri. Cum motivează necesitatea investiţiei

0
DISTRIBUIȚI

robu la poli07

Primarul Nicolae Robu a făcut o nouă adresă către premierul României, Victor Ponta, prin care cere bani pentru un nou stadion în urbea de pe Bega. Acesta i-a scris pesedistului Victor Ponta că ”după cum cunoașteți, Municipiul Timișoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul centralizat al statului. Cu toate acestea, în lungul timpului, sub toate guvernările, el a fost mereu neglijat în privința alocărilor de fonduri din acest buget, pentru investiții.


La ora actuală, Timișoara este în plină schimbare în bine, rulând un număr important de proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, dar și numeroase proiecte susținute din bugetul local. Unele obiective, însă, nu sunt eligibile pe fonduri europene și comportă costuri peste capacitatea de susținere din bugetul local. Un astfel de obiectiv este un nou stadion”.

Edilul şef face referire la promovarea recentă a ACS Poli în Liga I şi spune că ”vă rog să aveți în vedere cele de mai sus și să includeți în planul național de investiții pentru perioada imediat următoare finanțarea construirii unui nou stadion, cu 30.000-40.000 de locuri, la Timișoara. Menționeză că Municipiul Timișoara este dispus să-și asume o contribuție neneglijabilă -de ordinul milioanelor de euro- la investiție, de la bugetul local” se mai arată în scrisoarea trimisă premierului Victor Ponta pe data de 15 mai 2015. Edilul urbei de pe Bega atenţionează şi că astfel de proiecte au fost asumate de guvern în alte oraşe precum Bucureşti sau Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.