Primarul Nicolae Robu vrea EXTINDEREA Timişoarei. Ce propunere ambițioasă a detaliat

Primarul Nicolae Robu vrea EXTINDEREA Timişoarei. Ce propunere ambițioasă a detaliat

0
DISTRIBUIȚI

harta timisoara google

Primarului Nicolae Robu nu îi mai ajunge oraşul pe care îl conduce. Acesta a anunţat astăzi că are în plan ca urbea de pe Bega să se unească cu comunele din imediata vecinătate.

„Cred că a sosit vremea unficiării între Timişoara şi toate comunele adiacente pentru crearea unei aglomerări urbane, a unei metropole care să se poată dezvolta într-un concept unitar. Situaţia actuală nu cred că e bine să continue, pentru că peste timp se va ajunge să se tragă ponoasele în urma faptului că fiecare dintre aceste multe unităţi administrativ teritoriale se dezvoltă neţinând seama de proiectele vecinilor. Cred că este nevoie de un master plan la acest nivel, care să cuprindă Timişoara şi toate comunele adiacente și care să creioneze cum să arate această parte de ţară şi de Europa pe termen mediu şi lung.


În concepţia mea se impune o schimbare legislativă şi poate ar fi bine să se meargă pe o lege pilot. Poate fi o ordonanţă de urgenţă pilot care să creeze cadrul pentru un asemenea experiment. Comunele actuale ar trebui, în concepţia mea, să devină arondismente ale Timişoarei mari”.

Un exemplu oferit de edil a fost coalizarea forţelor privind politica legată de investiţii. „Noi pe raza municipiului Timişoara nu dorim investiţii care să producă poluare, miros, disconfort. După cum stau lucrurile în prezent, dacă un asemenea investitor merge într-o comună adiacentă orașului, concecinţele negative s-ar răsfrânge asupra Timişoarei la fel ca în cazul în care un obiectiv ar fi chiar pe raza municipiului. Trebuie să stabilim exact unde vor fi obiectivele industriale în Timişoara, pentru că dacă nu facem asta ne vom trezi că peste 20 sau 30 de ani în mijlocul orașului să avem tot felul de obiective industriale”.

Mai mult, edilul susţine că ideea trebuie pusă în practică cât mai curând, pentru că viitorul presupune extinderea. „Vom avea riscul să păţim ca şi cu calea ferată. Îi voi invita la o discuţie pe toţi primarii din comunele adicante Timişoarei şi mă gândesc că ar fi binevenită o discuţie şi cu parlamentarii de Timiş, în ideea promovării unei legi speciale sau a unei ordonanţe de urgenţă care să creeze un cadru pilot. Aceleaşi probleme se găsesc şi în jurul marilor oraşe. Da, va trebui să fie o fuziune. Există o lege care permite asta, unificarea a două unităţi teritoriale”. Întrebat cine va conduce noua aglomerare urbană edilul a spus că asta va decide electoratul.

Sursa foto: maps.google.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.