Primarul Robu, singurul care îl poate SANCȚIONA pe secretarul Ioan Cojocari. De...

Primarul Robu, singurul care îl poate SANCȚIONA pe secretarul Ioan Cojocari. De ce nu poate prefectul să facă nimic

1
DISTRIBUIȚI

robu cojocari

Seria lungă de apeluri lansate de PSD Timiş către primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pentru schimbarea lui Ioan Cojocari din funcţia de secretar al Primăriei Timişoara s-a soldat până acum doar cu eşecuri. Vă reamintim că instanţa a decis că secretarul Cojocari a fost omul care a permis ca actele prin care s-a făcut finaţanţatea ilegală a FC Politehnica condusă de Marian Iancu să fie adoptate în Consiliul Local Timişoara cauzând un prejudiciu de peste şapte milioane de euro.

Întrebat ce părere are vizavi de multiplele apeluri lansate de PSD Timiş, prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu a declarat că „secretarul unității administrativ -teritoariale este în aparatul de lucru al primarului din 2006.


Înainte era numit și schimbat din ordin al prefectului, acum doar primarul poate fi cel care poate sau nu să fie mulțumit asupra activității lui și să facă sau nu sesizări către comisia de disciplină. Această comisie este constituită pentru a-i da secretarului liniștea că dacă e Gică Contra nu se întâmplă nimic, ea confirmă sau infirmă sancțiunile pe care secretarul ar trebui să i le dea. Secretarul e cel care ar trebui să dea peste mâni primarului sau consilierilor atunci când vor să facă ceva ilegal”. Mai mult, prefectul spune că atâta timp cât primarul nu se sesizează, consilierii lcoali pot depune o plângere la comisia de displină, dar şansele ca secretarul să fie sancţionat sunt practic nule.

„Teoretic ar primi o hârtie că nu au niciun interes în chestiunea asta”, a mai explciat Dogariu. Recent PSD Timiş a anunţat că va boicota plenurile CJT refuzând să voteze proiectele de hotărăre care au viză de legalitate de la secretarul Cojocari, dacă există suspiciuni că legea nu se respectă.

1 COMENTARIU

  1. Adevarul adevarat il stie rrobisor: tata/mosul jean cojocell a fost in tineretile pre-revolutionare coleg de masa/birou la judeteana de partid-pcr cu tataie lu’rrobisor! Cum sa dai afara ca ,,amintirile te rascolesc”??!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.