Programul gratuit de fertilizare in vitro, reluat de Ministerul Sănătății după doi...

Programul gratuit de fertilizare in vitro, reluat de Ministerul Sănătății după doi ani. Câți bani va primi fiecare cuplu și în ce clinică din Timișoara se va desfășura

1
DISTRIBUIȚI

bebelus_spital

Vești bune pentru cuplurile fără copii. Ministerul Sănătății a luat decizia de a derula, din nou, Programul gratuit de fertilizare in vitro și embriotransfer, după ce timp de doi ani acesta a fost sistat. România era singura țară din Europa care nu sprijinea cuplurile cu probleme de fertilitate.

Ministerul Sănătății va deconta procedura de fertilizare in vitro pentru 300 de cupluri din România în acest an, în sumă de aproximativ 6.188 lei fiecare.


La nivel național, un număr de zece clinici vor derula programul gratuit de fertilizare in vitro al Ministerului Sănătății, printre care și una din Timișoara, și anume clinica Gynatal.

„În următoarele săptămâni, direcțiile de sănătate publică vor încheia contractele cu unitățile sanitare selectate pentru demararea procedurilor de fertilizare. Estimăm că, în partea a doua a lunii iunie, cuplurile infertile care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru includerea în program vor putea depune dosarele de includere în program”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

Anul acesta, programul va beneficia de un buget de aproape 1,8 milioane de lei. În funcție de adresabilitatea din program, dar și de fondurile alocate Sănătății, suma poate fi majorată în urma rectificărilor bugetare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.