Protest la Timişoara împotriva clasei politice de la Chişinău: „DNA, treceți Prutul”

Protest la Timişoara împotriva clasei politice de la Chişinău: „DNA, treceți Prutul”

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-156523870">

foto1

„Ne vrem țara înapoi” – asta au spus basarabenii din Timișoara care au dat dovadă de solidaritate și au pus la cale un protest pașnic împotriva sistemului politic actual din Republica Moldova. Manifestarea a avut loc concomitent în Timișoara, Chișinău, dar și în capitala Franței, Paris.

Protestul de la Timișoara s-a desfășurat la Baza Sportivă nr. 2 a Universității Politehnica asta pentru că, tot astăzi, a avut loc a IV-a ediție a Cupei Organizației Studenților Basarabeni. De asemenea, în 3 mai se sărbătorește și Ziua Mondială a Libertății Presei și cu această ocazie tinerii susțin și libertatea presei din Republica Moldova.

„Dorim să susținem inițiativa tinerilor, a intelectualilor și a oamenilor revoltați în legătură cu sistemul din Republica Moldova. Nimeni nu își asumă ceea ce se întâmplă la noi în țară – fraude, corupție. Presa e foarte subiectivă la evenimente și sunt de partea celor care dau mai mulți bani, nu de partea adevărului. Multe lucruri se ascund și noi ne dorim să iasă la iveală”, ne-a spus Elena Grușcă, membră OSB.

Tinerii s-au adunat la Baza Sportivă a Politehnicii în această după-amiază când a început și Finala Cupei OSB. Aceștia au adus cu ei mai multe bannere pe care erau scrie mesaje precum „Timișoara simte, vede, aude” sau „DNA, treceți Prutul”. Aceștia le-au transmis reprezentanților actualului sistem politic faptul că își vor țara înapoi. La protestul din Republica Moldova, organizat la Chișinău de Platforma civică „Dreptate și Adevăr”, s-au adunat zeci de mii de oameni. Protestatarii cer demisia conducerii Parlamentului și Guvernului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.