Record de pelerini la Mănăstirea Prislop. Peste 95.000 de pelerini s-au rugat...

Record de pelerini la Mănăstirea Prislop. Peste 95.000 de pelerini s-au rugat în weekend la mormântul părintelui Arsenie Boca

0
DISTRIBUIȚI

manastirea prislop

Peste 95.000 de pelerini s-au rugat în perioada 1-3 mai la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop, județul Hunedoara, fiind cel mai mare număr de credincioși care au ajuns într-un sfârșit de săptămână în care nu este zi de sărbătoare în calendarul ortodox la Prislop.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Hunedoara, sublocotenentul Lucian Stoichițoiu, aproximativ 30 de jandarmi  au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică în acest sfârşit de săptămână, cu ocazia manifestărilor religioase de la Mănăstirea Prislop.

“Sfârşitul de săptămână a adus un număr impresionant de pelerini care au trecut pragul mănăstirii Prislop, numărul acestora fiind de aproximativ 95.000.


S-a înregistrat un număr record de pelerini, numai vineri au trecut pe la mormântul părintelui Arsenie Boca peste 45.000 de oameni”, a mai declarat sublocotenentul Stoichițoiu.

Cei mai mulți pelerini într-un sfârșit de săptămână în care nu a fost hramul mănăstirii, sau comemorarea părintelui Arsenie Boca au fost înregistrați în luna martie, când peste 35.000 de credincioși s-au rugat la Mănăstirea Prislop.

“Prin contribuţia adusă de forţele de ordine participante, jandarmi, poliţie rutieră şi echipaje SMURD, situaţia a fost gestionată corespunzător. Au fost aplicate trei sancţiuni pentru cerşetorie şi 10 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au simțit rău. În rest nu au fost înregistrate incidente. Măsurile adoptate de jandarmi au asigurat un climat de ordine şi siguranţă pentru toţi credincioşii pe timpul slujbei religioase şi au realizat dispozitive de îndrumare a acestora pe parcursul pelerinajului la mormântul Părintelui Arsenie Boca”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.