Robu contrazice autorităţile statului în dosarul finanţării ilegale a echipei Poli patronate...

Robu contrazice autorităţile statului în dosarul finanţării ilegale a echipei Poli patronate de Marian Iancu. Ce demers anunţă pentru a-i salva pe Ciuhandu şi Cojocari

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu mana minge

Primarul Nicolae Robu răsuflă uşurat şi bucuros, după ce motivaţia hotărârii judecătoreşti privind finanţarea echipei de fotbal FC Politehnica Timişoara, condusă de Marian Iancu, arată clar că banii nu au fost daţi ilegal.

Robu a declarat că „a fost publicată şi motivaţia hotărârii judecătoreşti privind acel litigiu dintre Primăria Timişoara şi Curtea de Conturi cu privire la finanţarea activităţii fotbalistice la Poli în perioada în care primar era domnul Ciuhandu şi echipa de fotbal activa în cadrul societăţii comerciale a lui Marian Iancu.


Surpriză, în această hotărâre nu se spune că a fost ilegală finanţarea de atunci a echipei Poli. Se cere însă ca finanţatorul, adică primăria şi consiliul local, să analizeze şi să stabilească dacă finanţarea a fost legală sau nu. Evident că în această situaţie eu voi comanda un audit intern şi, pentru a avea o garanţie suplimentară că nu se greşeşte, vom recurge şi la un audit extern. Eu pot doar să propun CLT să comandăm un audit extren. Este adevărat că instanţa de judecată nu a declarat ilegală acea finanţare aşa cum au crezut unii. Nu vreau să fac alte comentarii, eu am spus la vremea respectivă că trebuie să respectăm hotărârile instanţelor judiciare, pentru că asta ţine de regulile de organizare şi funcţionare a unui stat de drept, dar cumva îmi părea rău de domnul primar Gheorghe Ciuhandu şi de consilierii locali de atunci, care după aprecierea mea de atunci au fost de acord să se finanţeze buna organizare a clubului având certitudinea că procedează legal”.

Legat de finanţarea ACS Poli Timişoara, primarul susţine că OUG 2 din 11 martie 2015 ar putea cere anumite modificări. „O să cerem guvernului să ne dea clarificări, pentru că nu aş vrea să greşim. S-ar putea să trecem de la finanţare prin cotizaţie la finanţarea pe bază de contracte de finanţare, chiar dacă rămânem asociaţi la club, nu este contradicţie”, a mai spus edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.