Sorin Frunzăverde s-a prezentat astăzi la sediul DNA, pentru audieri, în urma...

Sorin Frunzăverde s-a prezentat astăzi la sediul DNA, pentru audieri, în urma perchezițiilor din Caraș-Severin UPDATE 2 Ce NU are voie să facă vicepreședintele PNL

2
DISTRIBUIȚI

frunzaverde stiripesurse

Liberalul Sorin Frunzăverde a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 11.00, acesta refuzând să facă declaraţii cu privire la dosarul în care a fost citat de către procurori.

Procurorii DNA au efectuat joi percheziții la biroul lui Frunzăverde, ca urmare a continuării cercetărilor în cauza în care a fost arestat preventiv vicepreședintele CJ Ionesie Ghiorghioni pentru trafic de influență.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2014. În cursul zilei de 14 mai, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 3 locații situate în județul Caraș-Severin, din care una este sediul unei instituții publice”, se arăta într-un comunicat transmis joi de DNA.

Perchezițiile au avut legătură cu turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2014, conform purtătorului de cuvânt al CJ Caraș-Severin, Camelia Șușco, conform Agerpres.

Frunzăverde declara joi, la finalizarea perchezițiilor care au avut loc la sediul CJ, că nu se poate vorbi de presiuni pe care le-ar fi exercitat asupra primarilor în timpul campaniei prezidențiale.

UPDATE 1 În jurul orei 15, Sorin Frunzăverde a părăsit sediul DNA după audieri maraton.


Procurorii au decis cercetarea acestuia în libertate sub control judiciar, restricțiile stabilite urmând să fie valabile pentru următoarele 60 de zile.

UPDATE 2 DNA a emis un comunicat de presă în care anunță că Frunzăverde este anchetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenţei sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în vederea obţinerii unui folos necuvenit, prev. de art. 13 din Legea 78/2000 și instigare la şantaj. „În perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, inculpatul Frunzăverde Sorin şi-a folosit influenţa pe care o avea în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin şi de vicepreşedinte al unui partid, asupra persoanei care avea calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi membru în acelaşi partid, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite – respectiv să obţină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formaţiunii din care făcea parte şi, implicit, să-şi consolideze poziţia în cadrul acestei formaţiuni politice, dar și în plan administrativ, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului. De asemenea, inculpatul Frunzăverde Sorin a determinat aceeași persoană, vicepreședinte al Consiliului Judeţean, să îi şantajeze pe primarii care au părăsit partidul politic din care fac parte cei doi, ameninţându-i că, dacă nu vor face demersuri în vederea obţinerii unor rezultate favorabile candidatului formaţiunii din care făceau parte, la turul doi al alegerilor prezidențiale, nu vor primi alocări bugetare de la Consiliul Judeţean în anii 2015-2016″, se arată în comunicatul DNA.

În perioada controlului judiciar, Sorin Frunzăverde trebuie să respecte următoarele obligaţii  să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei;  să se prezinte la Poliţia Municipiului Reşiţa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent; să nu se apropie de martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

2 COMENTARII

  1. PRECIZARE DOMNILOR :CASA IN CARE ESTE FRUNZAVERDE NU ESTE VILA ESTE O CASA MUNCITOREASCA A SALARIATILOR UDR>ASA LOCUIAU MUNCITORII IN RESITA DUPA 1940.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.