Timișorenii fac MINUNI la Secția de Pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase,...

Timișorenii fac MINUNI la Secția de Pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase, care arăta jalnic. Medici și asistente din clinică se implică în renovarea saloanelor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

spital21

Un proiect ambițios a fost inițiat la Timișoara, anul trecut. Asociația Mamei Junior și-a propus să renoveze nu doar un salon, ci toate cele 12 saloane ale Secției de Pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, care arătau jalnic. Totul cu sprijinul oamenilor cu suflet mare, dar și al unei firme din domeniul automotive din oraș, care s-a alăturat acestei campanii cu sprijinul financiar pentru acoperirea costurilor cu materiale, paturi și așternuturi, jaluzele, mobilier, bucătărie și orice echipament considerat necesar pentru un trai mai decent pentru micuții bolnavi care ajung în această secție.

Ioana Vârtosu, președintele Asociației Școala Mamei Junior, anunță că, în prezent, bucătăria de dietetică a spitalului a fost dată în funcțiune, iar patru saloane au fost deja modernizate. Acum, voluntarii lucrează la renovarea altor patru saloane, care ar putea fi finalizate la sfârșitul acestei săptămâni. Astfel, mai rămân ultimele patru saloane de renovat, punctul de recoltare și holul.

11188374_10152958227598227_7696099579261224032_n

„Ca în orice construcție sau muncă de renovare am întâmpinat diverse obstacole sau întâmplări: tifel peste humă sau vopsea de ulei, țevi sau scurgeri sparte, faianță care a picat la schimbarea ușilor.


Deoarece este mult mai mult de lucru decât am previzionat și dorim să terminăm această secție cât mai repede pentru ca micuții pacienți să nu stea în praf și printre voluntari prea mult timp avem în continuare nevoie de voluntari care se pot înscrie printr-un formular”, spune Ioana Vârtosu.

Surpriza acestui proiect ambițios este că tot mai mulți medici și asistenți doresc să se implice în modernizarea secției. Mai mult, medicii din clinică și-au propus să se organizeze pentru sâmbătă, 16 mai, între orele 10.00 – 14.00, pentru a pune umărul la muncă pentru micuții lor pacienții. Timișorenii care doresc să facă o faptă bună sunt încurajați să li se alăture.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.