Un alt rector pentru Primăria Timișoara

Un alt rector pentru Primăria Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

În politică este posibil orice. Mai ales în cea românească. Așa că Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, a lăsat deschisă varianta unei candidaturi la primărie, în toate răspunsurile date spunând că acum, astăzi, prioritățile sale sunt altele. Dar nu se știe ce o să fie mâine, când, de exemplu, primarul liberal Nicolae Robu ar putea fi chemat să dea cu subsemnatul la DNA în dosarele în care s-au ridicat deja documente. Din ce știm, anticorupția are cel puțin trei dosare legate de administrația Robu – contractele pentru spațiile verzi, schimbul de terenuri pentru „Acvariu” şi, mai nou, retrocedările cu cântec.

În condiţiile în care ar începe urmărirea penală şi cum timpul este scurt până la viitoarele alegeri locale, ar trebui să existe o variantă de rezervă.


Un candidat care ar fi livrat imediat din laboratoarele fostului PDL, în zona PNL nimeni nefiind pregătit să-i ia locul şefului. Marilen Pirtea este pe prototipul noului politician, dorit în toate discursurile publice – tânăr, cu expertiză, care până acum nu a făcut politică, neimplicat până acum în scandaluri publice. Ar fi o schimbare simplă – un rector cu alt rector în fruntea Timişoarei. Marilen Pirtea a început să-şi construiască imaginea publică, ieşind constant cu declaraţii publice legate, într-un final, de viaţa politică, sub masca  grijii pentru învăţământul românesc, desigur.

Cu răbdare, rectorul de la UVT îşi pune cărămidă după cărămidă la soclul de candidat şi aşteaptă momentul oportun pentru a intra în cursă. Deşi neagă încălzirea pe margine, mascată eficient, Pirtea are o singură grijă – să nu se încurce în firele care leagă contractele derulate din bani publici la universitatea sa şi care, întâmplător, se  duc şi spre Politehica, condusă până nu de mult de Nicolae Robu. Căci vorba unui celebru mason, Nicolae Iorga: „adevărul este pretutindeni, dar nu-l recunoaşte decât cel care-l caută”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.