Vaccinul hexavalent, care imunizează copiii împotriva a șase boli, a ajuns și...

Vaccinul hexavalent, care imunizează copiii împotriva a șase boli, a ajuns și în județul Timiș. Câte doze au fost distribuite medicilor de familie

0
DISTRIBUIȚI

vaccin

În județul Timiș a început imunizarea gratuită a bebelușilor împotriva a șase boli grave, după ce Ministerul Sănătății a încheiat distribuirea celei de-a doua tranșe de vaccin hexavalent.


În total, aproximativ 140.000 de doze de vaccin au ajuns în direcțiile de sănătate publică de la nivel național, dintre care 3.100 în farmacia DSP Timiș.

Vaccinul hexavalent este unul complet, care imunizează copiii împotriva a șase boli, și anume difterie, tetanos, tuse convulsivă, hepatita B, poliomielită și Haemophilus influenzae, ce provoacă infecții uneori severe. Acest vaccin este utlizat pentru imunizarea copiilor în vârstă de două, patru și 11 luni.

„Am distribuit cele 3.100 de doze de vaccin hexavalent medicilor de familie din județ, astfel că deja a început imunizarea copiilor. După ce au ajuns și aceste doze, putem spune că avem toate tipurile de vaccinuri necesare imunizării copiilor cu vârste între 0 și un an”, ne-a spus Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.